Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bögarna strömmar till Iowa

Nyheter | 01/05/2009 13:30

"Det är en helt annan värld."

Efter att delstaten Iowa röstade igenom samkönade äktenskap i veckan har USA:s homosexuella par flockats i delstaten.

Fyra av de angränsade delstaterna har sedan tidigare bannlyst samkönade äktenskap, vilket visar sig i ansökningarna. Majoriteten kommer från par som inte bor i Iowa.

–Det är som att komma till en annan värld, säger Troy Fienhold-Haasis från Nebraska som planerar att flytta till Iowa med sin partner i höst, till San Fransico Chronicle.

Ledaren, Katie Belanger, för homorättsaktivistgruppen FAIR säger att genomröstningen är viktig just för att det gäller Iowa.

–Att Iowa nu tillåter samkönade äktenskap är en milstolpe. Iowa är som stater är mest i USA och vi hoppas att fler liknande delstater följer deras exempel, säger hon.

Samtidigt känner många homosexuella en ilska inför den orättvisa behandlingen.

–Vi ska inte behöva flytta för att få en rättvis behandling, säger Melaine Rexroad som flyttade till Minneapolis så att hon och sin partner kunde adoptera två tvillingar. Men nu tänker de inte flytta mer.

– Jag hoppas att rättigheten sprider sig över hela USA. Vi kommer vänta tills Minneapolis röstar igenom det, säger hon hoppfullt till San Francisco Chronicle.

Skrivet av: