Poliser i Nuevo Leon vid ett annat tillfälle. Arkivbild.
Poliser i Nuevo Leon vid ett annat tillfälle. Arkivbild. - Foto: TT

Sex poliser dödade i Mexiko

Sex poliser har dödats och ytterligare fyra skadats i ett bakhåll i den nordligt belägna delstaten Nuevo Leon tidigt. Dådet tros ha orkestrerats av en drogkartell, som använde sig av ett tiotal egenbyggda pansarbilar och tung beväpning.


Enligt delstatspolisen ska gärningspersonerna ha varit betydligt fler än poliserna. Attacken inträffade tidigt under söndagsmorgonen lokal tid på en motorväg som leder till Colombia.

En av de dödade var en kvinnlig polis, meddelar den statliga åklagarkammaren. Vilka som låg bakom bakhållet har ännu inte bekräftats, men den närbelägna staden Nuevo Laredo har sedan lång tid tillbaka dominerats av en ökänt våldsam kartell.

Dådet sker bara dagar efter det att fyra poliser skjutits ihjäl i ett bakhåll i delstaten Jalisco, där även flera misstänkta gärningspersoner dödades.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar Mark-Posten.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.