Poliser i Nuevo Leon vid ett annat tillfälle. Arkivbild.
Poliser i Nuevo Leon vid ett annat tillfälle. Arkivbild. - Foto: TT

Sex poliser dödade i Mexiko

Sex poliser har dödats och ytterligare fyra skadats i ett bakhåll i den nordligt belägna delstaten Nuevo Leon tidigt. Dådet tros ha orkestrerats av en drogkartell, som använde sig av ett tiotal egenbyggda pansarbilar och tung beväpning.


Enligt delstatspolisen ska gärningspersonerna ha varit betydligt fler än poliserna. Attacken inträffade tidigt under söndagsmorgonen lokal tid på en motorväg som leder till Colombia.

En av de dödade var en kvinnlig polis, meddelar den statliga åklagarkammaren. Vilka som låg bakom bakhållet har ännu inte bekräftats, men den närbelägna staden Nuevo Laredo har sedan lång tid tillbaka dominerats av en ökänt våldsam kartell.

Dådet sker bara dagar efter det att fyra poliser skjutits ihjäl i ett bakhåll i delstaten Jalisco, där även flera misstänkta gärningspersoner dödades.

TT
Senaste nytt

Ny rättegång inleds i Tovefallet

Tjänstesektorn bromsar – men pristrycket består

Tjänstesektorn ser allt dystrare på framtiden och mycket tyder på att det blir ännu värre innan det vänder, enligt inköpschefsindex för tjänsteföretagen från Swedbank/Silf. Men trycket uppåt på priserna i sektorn består.

Brand i villa – räddningstjänst, polis och ambulans på plats

"Brand i villa, Limhamn", skriver polisen på sin hemsida.

Största hyreshöjningarna sedan 90-talet

Hyrorna höjdes med 4,1 procent under 2023, enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det är den största höjningen på nära 30 år.

Inga nya fall av dödligt virus i Indien

Inga nya fall av nipaviruset har konstaterats i Indien sedan den 15 september, meddelar Världshälsoorganisationen WHO. Beskedet kommer efter ett utbrott med sex bekräftade nipavirusfall i distriktet Kozhikode som ledde till att två personer miste livet.

Nobelpristagaren i kemi kan ha läckt imorse: "Ett misstag"

Mottagarna av 2023 års Nobelpris i kemi kan ha läckt i förväg genom ett felaktigt utskickat pressmeddelande.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.