Kvinnan behöver bara betala tillbaka drygt 62 000 kronor.
Kvinnan behöver bara betala tillbaka drygt 62 000 kronor. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Leif R. Jansson/TT

Fick 560 000 efter fejkad cancer – behöver knappt betala tillbaka

En 44-årig kvinna, hemmahörande i brittiska Kent, fejkade en cancerdiagnos och startade en GoFundMe-sida där hon samlade in 560 000 kronor till en påstådd behandling. Nu står det klart att kvinnan bara behöver betala tillbaka drygt 62 000 kronor.


Det var under våren 2018 som en 44-årig kvinna, bosatt i Kent i Storbritannien, startade en GoFundMe-sida där hon hävdade att hon fått diagnosen äggstockscancer.

I sidans beskrivning påstod kvinnan, enligt Metro, att hon genomgått tre operationer och sex cellgiftsbehandlingar, men att hon behövde en dyr, banbrytande, behandling i Spanien.

Samlade in 560 000 kronor – som gick till nöjen

Tillsammans donerade över 700 främlingar drygt 560 000 kronor, enligt Metro.

Men pengarna gick inte till någon vård, utan istället spenderade kvinnan pengarna på utlandsresor, biljetter till fotbollsmatcher och exklusiva restaurangbesök – något som avslöjades när kvinnans faktiska onkolog upptäckte insamlingen.

Under 2021 dömdes kvinnan, mot sitt nekande, till fängelse i två år och nio månader. 

Behöver bara betala tillbaka 62 000 kronor

Nu står det klart att kvinnan endast behöver betala tillbaka 62 000 kronor. Detta eftersom rätten bedömer att hon, sett till hennes ekonomiska förutsättningar, inte kommer att ha möjlighet att betala mer.

De personer som donerade pengar till insamlingen har, sedan tidigare, återbetalats av GoFundMe, rapporterar Metro.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!