Dödsfall efter kraftig tromb i Nederländerna

En kraftig virvelstorm drabbade en kuststräcka i Nederländerna på måndagen. Tromben drog fram över kuststaden Zierikzee i sydvästra delen av landet.


"Tragiskt nog har en person omkommit. Inledningsvis har vi rapporter om tio skadade, men vi undersöker fortfarande omfattningen på tornadon" skriver nederländska räddningstjänsten i ett uttalande.

Skadorna i Zierikzee, omkring 14 mil sydväst om Amsterdam, är omfattande.

Tak har blåst av på minst fyra hus, fasader har slitits bort och takpannor och annat löst har dragits med av stormen, rapporterar räddningstjänsten Veilig Zeeland.

Invånare uppmanas till försiktighet och att undvika det värst drabbade området för att inte vara i vägen för räddningstjänstens insatser.

— Det kändes som om luften i rummet sögs ut, likt en stor dammsugare, berättade Douwe Owerkerk.

Dödliga virvelstormar är tämligen ovanliga vid den lågt belägna nederländska Atlantkusten. Den senaste med dödlig utgång inträffade 1992, enligt Nederländernas meteorologiska institut KNMI.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max hamburgares stora ändring – första gången på 15 år

Så blev Skövde ett mecka för spelskapare

De når miljoner och omsätter miljarder. Spelbranschen blomstrar i Skövde, som blivit Sveriges tredje största spelstad. Skövde är känt för att vara ett ställe där man kan förverkliga sin dröm, säger spelaffärsutvecklaren Marcus Toftedahl.

Mathems ändring får kunderna att rasa: "Slutar handla"

Mathem har bytt ut sina påsar mot kartonglådor – något som inte går hem hos alla kunder. Men enligt företaget gör förändringen att fler prissänkningar blir möjliga. – Här är lådorna en viktig nyckel, säger Lotta Olofsson, kommunikationschef på Mathem, till Nyheter24.

Polisen rapporterar om djur, Stockholm

1 timme sedan
"Flera samtal kom in om lösa hästar på Östermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Mätta flyttfåglar kommer rekordtidigt

1 timme sedan
Många flyttfåglar har anlänt till Sverige omkring tre veckor tidigare än normalt. Men det är inte den svenska våren som lockar. Förklaringen finns förmodligen att hämta i det varmare klimatet.

Flicka fastnade i torktumlare

2 timmar sedan
En flicka har fastnat i en torktumlare i Gideonsberg i Västerås. Det skulle dröja över en halvtimme innan hon kom loss.