Nära 50 personer har hittats döda i en lastbil i USA.
Polis och annan räddningspersonal arbetar på platsen där 46 personer hittats döda i en lastbil i San Antonio. - Foto: Eric Gay/AP/TT

Över 40 döda hittade i lastbil i USA: "Led av värmeslag"

Minst 46 döda har hittats i en stekhet lastbil i södra Texas, enligt amerikansk polis.


Den hemska upptäckten gjordes sedan lastbilen hittats övergiven i ett glesbebyggt område, skriver The New York Times. Bland de döda finns såväl män som kvinnor, tonåringar och unga vuxna.

— Det är inget annat än en fruktansvärt mänsklig tragedi, säger San Antonios borgmästare Ron Nirenberg på en presskonferens, enligt tv-kanalen KSAT.

Människorna tros ha smugglats till USA och 16 överlevande, tolv vuxna och fyra barn, har förts till sjukhus i San Antonio, rapporterar AFP.

"Patienterna vi påträffade var stekheta"

San Antonio med omnejd har i juni genomlidit en värmebölja med temperaturer som nästan har varit uppe på rekordnivåer och människorna tros ha avlidit av utmattning och värmeslag.

— Patienterna vi påträffade var stekheta, de led av värmeslag, värmeutmattning, säger Charles Hood, chef vid San Antonios räddningstjänst på en pressträff.

Foto: Eric Gay/AP/TT

Tre personer gripna efter att minst 46 hittats döda i USA

Han säger vidare att det inte verkar ha funnits något vatten eller fungerande luftkonditionering i delen där människorna hittades.

Polisen har gripit tre personer, men säger att det är oklart om de har en direkt koppling till människosmuggling. San Antonio ligger 25 mil från gränsen till Mexiko och utgör en av huvudrutterna för människosmugglare.

"Rop på hjälp" från lastbilen

Tragedin kan vara den dödligaste av detta slag i USA de senaste årtiondena, enligt AP. Det var en arbetare som jobbade i en av byggnaderna i närheten som upptäckte lastbilen sedan han hört ett "rop på hjälp", säger William McManus, polischef i San Antonio.

— Han gick ut för att undersöka, hittade en släpvagn med dörrarna delvis öppnade, öppnade dem för att se efter, och hittade ett antal avlidna individer där inne, säger McManus.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.