Londonbon Mohammed Nazir dansar på en jättelik regnbågsflagga under lördagens prideparad i den brittiska huvudstaden – som i år markerar att det är 50 år sedan priderörelsen drog i gång i staden.
Londonbon Mohammed Nazir dansar på en jättelik regnbågsflagga under lördagens prideparad i den brittiska huvudstaden – som i år markerar att det är 50 år sedan priderörelsen drog i gång i staden. - Foto: TT

Fest i London när pride fyller 50

Londons gator fylldes med färgprakt under lördagen då det var dags att fira att det är 50 år sedan den första prideparaden hölls i staden.


Hundratusentals människor – både deltagare och åskådare – drog ut på den brittiska huvudstadens gator för att för första gången på två år hylla priderörelsen.

De senaste två åren har evenemanget ställt in på grund av coronapandemin. År 1972 hölls den första pridemarschen i London.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.