Ryska McDonald's har fått namnet ”Vkusno & tochka”
I mitten av juni öppnade restaurangerna officiellt i ny, helrysk, regi. - Foto: Stella Pictures

Läsken, lukten och brödet – reportern testar "nya ryska McDonald's"

Ryska McDonald's har öppnat under det nya varumärket "Vkusno & tochka". En reporter besökte den nyöppnade restaurangen och menar att den inte luktar som det brukar, och påstod även att läsken var både mindre kolsyrad och mindre sockrig.


Det var i maj som McDonald’s kom med nyheten att de lämnar Ryssland på grund av kriget i Ukraina. I mitten av juni öppnade restaurangerna officiellt i ny, helrysk, regi. 

Den nya snabbmatskedjan har fått namnet ”Vkusno & tochka”, vilket kan översättas med ”Smaskens – helt enkelt”. 

Här kan du läsa allt om hur nya ryska McDonald’s är – smaken, logotypen och utseendet

Nya ryska McDonald's – så smakar ”Vkusno & tochka”

Nu har ännu en besökare delat med sig av hur den nyöppnade kedjan smakar – och luktar. Den här gången är det en rysk reporter från den populära Youtube-kanalen Redaktsia som besöker en av restaurangerna i Moskva, skriver Business Insider. 

Reportern träffar även Alexander Sysoev, just den här specifika restaurangens ägare. Direkt när reportern går in i restaurangen noterar hon att lukten inte är som den traditionella McDonald’s-doften. Reportern beställer en stor hamburgare, kycklingnuggets och pommes frites. 

Sysoev säger till reportern att pommes fritesen “är samma, åtminstone utseendemässigt”.

Vladislav Solomatov, chef för kvalitetskontroll för restaurangen, menar att potatisen som används till pommes frites odlas i Ryssland och tillverkas i Lipetsk oblast. 

Hamburgerbrödet och läsken på "nya ryska MdDonald's" – därför smakar det annorlunda 

Hamburgerbrödet som tidigare gjordes med lecitinstärkelse importerad från USA, är också annorlunda, skriver Business Insider. 

Paroev säger att bröden på Vkusno & tochka är gjorda av mjöl och vatten och får inte samma krispighet utan lecitinstärkelsen, enligt tidningen. 

Och vad gäller drycken, så menar reporten att många har berättat för henne att Coca-Colan smakar “konstigt”. Sysoev berättar då att den är mindre kolsyrad, och påminner om Coca-Cola Zero, alltså företagets version utan socker. 

Alina Didkovskaya, som sköter McDonald's Telegram, har uppgett att Coca-Cola inte finns tillgängligt i Ryssland mycket längre, och att restaurangerna är beroende av det lager som finns kvar innan de måste hitta ett annat alternativ, enligt Business Insider

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!