Kunder på "nya ryska McDonald’s” vittnar om möglel
Det vänstra fotot är en genrebild. - Foto: Stella Pictures

Kunder på "nya ryska McDonald’s” vittnar om mögliga hamburgare

Nya ryska McDonald's har haft öppet i snart en månad, under det nya varumärket "Vkusno & tochka". Nu vittnar besökare om att hamburgerbröden är mögliga, och såserna har passerat sitt utgångsdatum.


I maj kom McDonald’s med nyheten att de lämnar Ryssland till följd av kriget i Ukraina. I mitten av juni slog restaurangerna upp dörrarna igen, men den här gången i ny, helrysk, regi. 

Den nya snabbmatskedjan har fått namnet ”Vkusno & tochka”, vilket kan översättas med ”Smaskens – helt enkelt”. 

Här kan du läsa allt om hur nya ryska McDonald’s är – smaken, logotypen och utseendet

Kunder vittnar om mögel på nya ryska McDonald's

Nu har ryska kunder lagt upp bilder på Twitter och Telegram föreställande mögliga hamburgerbröd som de menar att de köpt på Vkusno & tochka, rapporterar bland annat Business Insider. 

En Moskva-centrerad kanal på Telegram delade bilder på en möglig hamburgare från Vkusno & tochka, där man menar att man kontaktat restaurangens ledning för en kommentar. 

I ett uppföljande inlägg skriver kontot att man fick som svar att Vkusno & tochka har kontaktat tillverkaren som ansvarar för bröden. Restaurangkedjans pressavdelning ska ha gett som svar att man försöker ta reda på hur det utgångna brödet ens kommit in restaurangen från början. 

"Det finns ingen anledning att förgifta människor"

Ksenia Sobchak, ett ryskt tv-ankare, publicerade ett Telegram-inlägg med ännu en bild på hamburgare där brödet är mögligt. I inlägget skrev hon: "Det verkar som att 'Vkusno' inte exakt hedrar de krav som McDonald's innehar. Åtminstone när det gäller kvaliteten på produkten.", enligt Business Insider. 

"Hörni, lös det där borta, det finns ingen anledning att förgifta människor”, avslutade hon inlägget med. 

Twitterkontot @ru2ch publicerade ytterligare foton på utgångna hamburgerbröd, och menar att dessa kommer från Vkusno & tochka i nordvästra Moskva. 

Sobchak lade även ut en bild föreställande en dippsås som hade passerat sitt utgångsdatum med en dag. 

RBK, en rysk mediegrupp, delade ett Telegram-inlägg med ett uttalande från Vkusno & tochka angående de utgångna såserna, rapporterar Business Insider

"Vi dubbelkollade alla såser, bara en liten mängd av dem hade gått ut, dessa har tagits från hyllorna", säger Vkusno & tochkas pressavdelning till RBK. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.