Måndag 15 Aug
Stockholm

"Jag hoppas att han aldrig återvänder"

Vännerna Enid Callahan, 71, och Beryl Dale, 65, håller inte med varandra om Boris Johnson. Enid sörjer den brittiske premiärministerns avgång, medan Beryl tycker att Johnson grävt sin egen grav.
Vännerna Enid Callahan, 71, och Beryl Dale, 65, håller inte med varandra om Boris Johnson. Enid sörjer den brittiske premiärministerns avgång, medan Beryl tycker att Johnson grävt sin egen grav. Foto: TT

Bland britterna går åsikterna isär efter att premiärminister Boris Johnson meddelat sin avgång.En del saknar honom redan.Andra hoppas att de aldrig mer ska behöva återse honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Pressen blev till slut för hård på Boris Johnson, som på torsdagsförmiddagen tog plats framför 10 Downing Street för att berätta att han i höst avgår som premiärminister och partiledare för Tories.

I staden Chester, precis vid gränsen mot Wales och ett par mil söder om Liverpool, var invånarna långtifrån ense huruvida Johnsons beslut var rätt eller inte. TT pratade med några av dem, och ställde tre frågor:

+ Vad tänker du om att Boris Johnson avgår?

+ Hur ser du på hans tid vid makten?

+ Vem skulle du vilja se som efterträdare?

Enid Callahan, 71, pensionär:

— Det gör mig ledsen, jag ville inte att han skulle avgå. Jag tycker att han har gjort ett bra jobb. Han har gjort en del misstag, men dem har han inte gjort på egen hand, eller hur? Jag tycker att de har varit på honom extra mycket på grund av ”partygate” och allt det där. De skyller allt som sker i världen på honom.

— Jag tycker att han har gjort riktigt, riktigt bra ifrån sig. Med brexit, med covid och nu senast med Ukraina.

— Det finns ingen som jag ser ska kunna ersätta honom. Ingen med hans karisma. Han är väldigt, väldigt smart och bra på det han gör.

Beryl Dale, 65, pensionär:

— Jag tycker att det är synd på ett sätt, för han har en hel del positiva sidor. Men hans fall har blivit oundvikligt de senaste månaderna. Han borde ha varit ärlig i stället för att skicka fram folk som tvingades dra en massa lögner. Han har gjort sig själv lite till åtlöje. Han är en typ av karaktär som man inte kan ogilla egentligen, så det är trist. Man kan inte fortsätta på det där sättet och behandla folk som dumskallar. Det är synd. Men han måste gå, han måste gå.

— Inledningsvis gjorde han det väldigt bra. Han brukar säga att han får saker gjorda, och det får han verkligen. Det är bara de här senaste månaderna, när han har börjat ljuga helt i onödan.

— Nej, jag vet inte riktigt. Kanske försvarsministern (Ben Wallace).

48-årige Jasim Kakel har inte mycket till övers för Boris Johnson.

Jasim Kakel, 48, arbetslös:

— Jag är otroligt glad att han ska avgå. Jag hoppas att han aldrig återvänder. Jag vill aldrig se honom igen, inte i tv, inte i tidningar, inte någonstans. Han har förstört det här landet.

— Han har inte gjort någonting bra för det här landet. Allting har blivit dyrare, inte dubbelt så dyrt utan tredubbelt så dyrt. Livet har blivit svårare, för han har ingen aning om vad han sysslar med. Han tänker inte på folket, han tänker inte på sådana som är gamla, funktionshindrade eller arbetslösa. Han tänker inte på hur människor ska kunna överleva.

— Vem som helst. Bara inte han. Så länge det inte är han så kommer det bli bättre i det här landet.

Echo Cullingn, 21, tycker att framför allt hanteringen av coronapandemin visade på Boris Johnsons brister som premiärminister.

Echo Cullingn, 21, kock, Chester:

— Jag är ärligt talat rätt så glad. Han har inte varit särskilt bra. Jag skäms lite över att kalla honom premiärminister. Men jag är också lite orolig för vem som ska ta över efter honom. För det kan både bli någon som är bättre eller någon som är ännu sämre.

— Jag ska inte ljuga, han har inte varit jättebra som premiärminister. Framför allt hur han hanterade nedstängningen av landet. Andra länder, som Nya Zeeland ... så fort de fick sitt första covidfall stängde de ner helt. Vi känner fortfarande av det och nu verkar smittotalen öka igen. Jag hade velat ha en striktare lockdown, som hade hanterats bättre.

— Nej, jag vet faktiskt inte vilka kandidater det finns.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Ivo misstänker: Läkare förfalskade covid-intyg

Publicerades: 1 timme sedan

Sommarstuga nedbrunnen – en gripen

Publicerades: 2 timmar sedan

Syrien: Tre döda i israelisk attack

Publicerades: igår 23:12

1 500 evakuerade efter spansk jättebrand

Publicerades: igår 22:51

Man knivskuren – allvarligt skadad

Publicerades: igår 22:01

Borgmästare kritiseras för uttalande om gängen

Publicerades: igår 20:40

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.