Ryska McDonald's heter nu ”Vkusno & tochka”.
Ryska McDonald's heter nu ”Vkusno & tochka”. - Foto: Stella Pictures

Nya ryska McDonald's förbjuder kunder att fota och filma

Omdöpta ryska McDonald's har bara varit öppet i drygt en månad, och redan har kedjan drabbats av pommesbrist samtidigt som vittnesmål om mögliga hamburgare strömmar in. Nu har det uppdagats att restaurangen har infört hårda regler för kunderna.


Insert linkTill följd av den ryska invasionen av Ukraina beslutade McDonald's att lämna Ryssland helt och hållet, och i mitten av juni slog restaurangerna upp dörrarna igen, men den här gången i ny, helrysk, regi. 

Den nya snabbmatskedjan har fått namnet ”Vkusno & tochka”, vilket kan översättas med ”Smaskens – helt enkelt”. Här kan du läsa om vad som finns på menyn och här om hur nya “ryska McDonald’s” smakar.

Kunder vittnar om mögliga hamburgare på nya ryska McDonald's 

Knappt en månad efter öppning började ryska kunder lägga upp bilder på Twitter och Telegram föreställande mögliga hamburgare som de menar att de köpt på Vkusno & tochka, något som spreds som en löpeld på sociala medier. 

Kort därefter kom ännu ett bakslag för restaurangkedjan. Det råder nämligen pommesbrist på McDonald's efterträdare i Ryssland, och det kan dröja till hösten innan tillbehöret är tillbaka.

Nya ryska McDonald's förbjuder kunder att fota och filma

Nu rapporterar ryska medier att omdöpta McDonald’s i Ryssland förbjuder sina kunder att ta foton eller filma utan tillstånd på några av deras restauranger, skriver Business Insider och refererar till The Moscow Times. 

En bild publicerad av en rysk nyhetskälla visar en lista över de regler som matgäster måste följa på en av restaurangerna i Moskva. På listan finns bland annat ett förbud mot att åka rullskridskor, mot att använda obscent språk och mot ladda telefonen. 

På listan finns även ett förbud mot att kunder tar bilder eller filmar utan tillstånd. 

"Kan vidta åtgärder i enlighet med reglerna"

Listan ska vara utställd i restaurangen för att kunderna tydligt skulle kunna se den, skriver Business Insider och refererar till den ryska nyhetssajten Podyom. 

En talesperson för Vkusno & tochka säger till Podyom att det är företagets interna regler, och att restriktionerna kring bilder finns av säkerhetsskäl och för att förhindra att andra matgäster fotograferas, skriver Business Insider. 

"Vi kommer naturligtvis inte att förbjuda människor att ta foton eller filma vid bordet, men om andra besökare klagar kan vi vidta åtgärder i enlighet med reglerna", säger talespersonen till Podyom, enligt Business Insider.

Det är ännu oklart när listan över reglerna gjordes, men den offentliggjordes av Podyom bara dagar efter de mögliga hamburgarna började spridas på internet. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.