Nu kommer nya bud från Rysslands president kring de ekonomiska sanktionspaketen
Nu kommer nya bud från Rysslands president kring de ekonomiska sanktionspaketen. - Foto: Sergei Savostyanov/Stella Pictures

Putin erkänner: "Skadat landets ekonomi"

Putin har under en längre tid hävdat att Ryssland står emot västs sanktioner. Men nu erkänner den ryske presidenten, i en tv-sänd videokonferens, att situationen är en utmaning för landet.


Vladimir Putin har sedan tidigare sagt att Ryssland inte lidit särskilt svårt av de gigantiska ekonomiska sanktionspaketen. Men nu är det andra bud från Rysslands president.

Under en tv-sänd videokonferens på måndagen, där delar av regeringen deltar, erkänner Putin att sanktionerna skadat landets ekonomi, rapporterar Expressen med hänvisning till MailOnline.

Samtidigt ska presidenten sagt att västvärlden inte fullt ut kan isolera Ryssland eller skicka tillbaka landet i tiden.

Putin: "Kan inte utvecklas om vi är isolerade"

– Uppenbarligen kan vi inte utvecklas om vi är isolerade från resten av världen, men det kommer vi inte vara, säger Vladimir Putin i tv-sändningen.

Han ska även ha sagt:

– Vi kommer inte att ge upp och hamna i ett tillstånd av oordning eller, som några av våra ”välönskare” förutspår, gå tillbaka flera årtionden.

Vladimir Putin berör också det faktum att stora västerländska företag som Apple och Microsoft lämnat landet och därför behöver luckan för högteknologiska produkter och teknisk utveckling fyllas igen.

Landet ska därför bland annat satsa på "suverän" teknologi och innovation från inhemska bolag, skriver tidningen.

Diskuterar ytterligare sanktionspaket mot Ryssland

I måndags träffades även EU-ländernas utrikesministrar i Bryssel för att diskutera ytterligare sanktionspaket mot Ryssland. Denna gång ska de ha siktat sig in på det ryska guldet – som är landets näst största exportvara, enligt SvD.

Sanktionernas syfte är, enligt Europeiska rådet, att ”Rysslands agerande ska få kännbara konsekvenser för landet och att Rysslands förmåga att fortsätta anfallskriget ska motverkas på ett effektivt sätt.”

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!