Händelsen kostade en person livet.
Händelsen kostade en person livet. - Foto: HO/AP/TT Nyhetsbyrån

Katastrofalt poolparty – man sögs ner i slukhål

Mitt under ett poolparty öppnade sig ett slukhål i bassängen och orsakade kaosartade scener inför flera festdeltagare. Två personer drogs ner i slukhålet och bara en överlevde.


Under poolpartyt öppnade sig ett slukhål i bassängen efter att bassängens botten gav vika. Det var när ett privat företag hade fest i en hyrd villa med swimmingpool som olyckan inträffade – i Karmei Yosef i centrala Israel i torsdagseftermiddag.

Slukhålet var cirka 13 meter djupt, rapporterar BBC. Israeliska medier rapporterar att sex av de cirka 50 festdeltagarna befann sig i poolen när den gav vika.

– Vattennivån började plötsligt sjunka och ett hål öppnade sig. Det skapade en virvel som drog ner två personer, säger ett vittne till tidningen.

Festdeltagarna trodde det var en lek

Flera av deltagarna säger till tidningen att de ropade till sina kollegor att gå upp ur poolen. De trodde först att att det hela var någon sorts lek.

Slukhålet. Foto: HO/AP/TT Nyhetsbyrån

Ena personen hittades först efter fyra timmar i slukhålet, efter att räddningstjänsten i en komplicerad insats fick stötta upp marken och filma med hjälmkameror ner i det djupa hålet.

Anklagas för vållande till annans död

En av festdeltagarna dog när han sveptes ner med vattnet i underjorden. Poolvillans ägare, ett par i 60-års ålderns misstänks nu för brott efter olyckan, vållande till annans död.

Dessutom anklagas de för att ha byggt poolen utan tillstånd – i ett område med kända infrastrukturproblem, rapporterar Times of Israel.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!