Dödsskjutningen inträffade på en nudiststrand där en man avled av sina skador.
Dödsskjutningen inträffade på en nudiststrand där en man avled av sina skador. - Foto: Arkivbild/Marko Säävälä/TT

Dödsskjutning på nudiststrand – 76-åring gripen

En hotfull man började trakassera andra besökare på en nudiststrand. Då tog en 76-årig man lagen i sina egna händer och sköt den hotfulla mannen. Efter mordet lät mannen sig gripas utan motstånd.


Dödsskjutningen inträffade 23 juli utanför Lyon i östra Frankrike. Offret var en 46-årig man som av vittnen beskrivs som "exhibitionistisk". Han besökte nudiststranden "La Mama" i det välkända naturreservatet Grand Parc Miribel-Jonage, där han började trakassera och hota andra besökare.

Det var när den hotfulla mannen började onanera framför en främmande kvinna som en 76-årig man ingrep till kvinnans försvar. 

Mannen ska enligt enligt Le Parisien tillhöra strandens stammisar. Ordväxlingen mellan männen slutade med att 76-åringen hämtade ett vapen och sköt den hotfulla mannen med minst tre skott. Ett av dem träffade i bröstet. 

Mannen lät sig gripas av polis på plats

Ambulanssjukvårdare försökte förgäves rädda den 46-åriga mannens liv på stranden. Poliser som befann sig i närheten ska ha hört skotten och var därför snabbt på plats. Den 76-åriga mannen hade stannat kvar på platsen och lät sig därmed gripas odramatiskt, skriver The Independent.

Enligt initiala medier är den 76-åriga mannen sportskytt och hade licens för vapnet. Mannen är nu häktad, efter att läkare godkänt att han är frisk nog för att hållas frihetsberövad.

Stranden stängdes snabbt efter mordet och var avspärrat för teknisk undersökning. Ett hundratal nudister befann sig på plats när skotten föll. Den 76-åriga mannen uppges vara ostraffad sedan tidigare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!