Nu hoppas den thailändska regeringen att en nyligen lättad cannabis-lag ska bli räddningen och förhoppningsvis locka turister tillbaka till landet.
Thailändska regeringen hoppas att en nyligen lättad cannabis-lag ska bli räddningen och locka turister tillbaka till landet. - Foto: Rich Pedroncelli/Fredrik Sandberg/TT

Populära turistmålet vill locka till sig fler besökare – med cannabis

Pandemin har satt djupa spår i Thailands ekonomi, men nu hoppas regeringen att en nyligen lättad cannabis-lag ska bli räddningen och förhoppningsvis locka turister tillbaka till landet.


Nu hoppas Thailands regering på en förändring efter pandemin som satt djupa spår i landets ekonomi. En nyligen lättad cannabis-lag ska bli räddningen och förhoppningsvis locka turister tillbaka till landet, rapporterar TV4.

Bubbelte, desserter och tandkräm som blandas med cannabisolja är några av de produkter med cannabis i som Thailand satsar på att sälja i flera butiker runt om i landet.

Marknaden har kommit igång ordentligt och flera butiksägare har märkt att cannabis-produkterna väckt ett stort intresse hos kunderna. 

"Hoppas många blir rika på produkterna"

Thailands hälsominister Anutin Charnvirakul är noga med att påpeka att policyn för cannabis endast ska gälla medicinska ändamål, men han har också en annan förhoppning.

– Jag hoppas att människor blir rika genom att framställa de här produkterna på ett positivt sätt, säger hälsominister Anutin Charnvirakul, till kanalen.

Han menar också att de inte kan uppmuntra användningen av cannabis på annat sätt.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/