Polisens i Spanien slår larm efter flera inrapporterade nålattacker.
Polisens i Spanien slår larm efter flera inrapporterade nålattacker. - Foto: Martina Holmberg/TT och Joan Mateu Parra/AP/TT

Skarpa larmet: Kvinnor utsatta för nålattacker i turistparadiset

Spansk polis utreder en rad anmälningar om mystiska nålattacker mot kvinnor på nöjesställen. Liknande händelser har tidigare rapporterats i Storbritannien och Frankrike.


De senaste veckorna har polisen registrerat 23 fall av nålattacker i Katalonien, de flesta i turiststäderna Lloret de Mar och Barcelona. I Baskien har tolv fall rapporterats.

Här kan du läsa om turistmålet som infört strikta alkoholregler.

Nålattackerna sker på nöjesställen i Spanien

Offrens berättelser följer samma mönster, enligt polisen. Kvinnorna, oftast unga, är ute för att roa sig när de känner ett nålstick i en arm eller ett ben, och blir yra eller sömniga. 

De första fallen inträffade under tjurrusningen i Pamplona i början av juli.

Inga spår av droger identifierade hittills

Rapporterna väcker oro för att sexförbrytare hittat ett nytt sätt att droga sina offer, i stället för att spetsa drinkar. 

Men hittills har inga spår efter droger hittats och inte heller har några sexuella övergrepp anmälts till den spanska polisen i samband med nålsticken.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

1 timme sedan
Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

1 timme sedan
Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.