Polisens i Spanien slår larm efter flera inrapporterade nålattacker.
Polisens i Spanien slår larm efter flera inrapporterade nålattacker. - Foto: Martina Holmberg/TT och Joan Mateu Parra/AP/TT

Skarpa larmet: Kvinnor utsatta för nålattacker i turistparadiset

Spansk polis utreder en rad anmälningar om mystiska nålattacker mot kvinnor på nöjesställen. Liknande händelser har tidigare rapporterats i Storbritannien och Frankrike.


De senaste veckorna har polisen registrerat 23 fall av nålattacker i Katalonien, de flesta i turiststäderna Lloret de Mar och Barcelona. I Baskien har tolv fall rapporterats.

Här kan du läsa om turistmålet som infört strikta alkoholregler.

Nålattackerna sker på nöjesställen i Spanien

Offrens berättelser följer samma mönster, enligt polisen. Kvinnorna, oftast unga, är ute för att roa sig när de känner ett nålstick i en arm eller ett ben, och blir yra eller sömniga. 

De första fallen inträffade under tjurrusningen i Pamplona i början av juli.

Inga spår av droger identifierade hittills

Rapporterna väcker oro för att sexförbrytare hittat ett nytt sätt att droga sina offer, i stället för att spetsa drinkar. 

Men hittills har inga spår efter droger hittats och inte heller har några sexuella övergrepp anmälts till den spanska polisen i samband med nålsticken.

TT
/
Senaste nytt

Forskare: Världens klimat närmar sig kollaps

Minskad novembertrafik för Norwegian

Det norska flygbolaget Norwegian flög 1,35 miljoner passagerare i november. Det är en nedgång med 2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Polisen i Luleå rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka på E4, Norra Gäddvik.", skriver polisen på sin hemsida.