Här får turister säga hejdå till barrundor, 2 för 1-erbjudanden och mer än sex glas per dag
Flera orter i Spanien har infört nya alkoholregler - Foto: Joan Mateu/TT/Stella Pictures

Populära resmålen har fått nog av fulla turister – inför strikta alkoholregler

I hopp om att få bort oönskad fylla på bargator och allmänna platser har flera partydestinationer infört nya, striktare alkoholregler inför säsongen 2022. Här får turisterna säga hejdå till barrundor, "happy hours" och fler än sex glas per dag.


Den som är sugen på en utlandsresa i sommar måste helt klart läsa på vad det är som gäller på destinationen. Flera resmål har nämligen infört nya, och rätt oväntade regler som drabbar både turister och lokalbor. 

En turistpärla i Spanien har till exempel infört ett förbud mot bara bröst – och på en annan ort riskerar du böter på 8 000 svenska kronor om du kissar i havet.

Här får turisterna inte dricka mer än sex glas per dag

Men längre än så har flera populära resmål för fest och party gått, i hopp om att få bukt med oönskad fylla på restauranger, hotell och allmänna platser. 

De livliga Mallorcaorterna Playa de Palma, El Arenal och Magaluf, samt nöjesdistriktet West End i San Antonio på Ibiza har nämligen infört strikta regler kring hur mycket alkohol turisterna får dricka.

Flygbolaget Thomas Cook skriver på sin hemsida att reglerna inte minst drabbar all inclusive-resenärerna, som minimeras till sex alkoholhaltiga drycker per dag – tre vid lunch och tre vid middag. Den som längtat efter att sippa på en paraplydrink vid poolen får med andra ord säga "hasta la vista" till de drömmarna.

Striktare regler för barer och butiker

Myndigheterna på de Baleariska öarna har dessutom infört strikta regler för de barer, klubbar och andra aktörer som säljer alkohol till de törstiga turisterna. 

"På utsedda områden på destinationerna finns det förbud mot "happy hour", fria barer (så som allt du kan dricka på 1-timmeserbjudanden), försäljning av alkohol från varuautomater och självbetjäningsautomater, och anordnade pubrundor och festbåtsturer", skriver den brittiska regeringen på sin informationswebbplats.

I ett ytterligare försök att förhindra turister från att bli för fulla får butiker som säljer alkohol inte hålla öppet efter halv tio på kvällen. De nya reglerna gäller i minst fem år framåt, enligt Thomas Cook.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!