Nu stänger landet alla sina H&M butiker.
Nu stänger landet alla sina H&M butiker. - Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT och Brun, Thomas/NTB/TT

Här stänger klädjätten alla sina butiker – sista rusningen

Alla H&M butiker stänger i Ryssland och nedstängningen kostar två miljarder. I juli beslutade företaget att lämna landet permanent då kriget fortsatte.


Efter Rysslands invasion av Ukraina har flera västerländska varumärken, däribland McDonald's, Ikea, Nike, och Zara, stoppat sin verksamhet i Ryssland.

Till dessa hör även svenska H&M som under veckan öppnade butiksdörrarna i Ryssland en sista gång.

Nedstängningen kostar två miljarder

Ryssland är H&M:s sjätte största marknad. En nedstängning kommer kosta företaget omkring två miljarder svenska kronor.

– Efter noggrant övervägande ser vi det som omöjligt, med den rådande situationen, att fortsätta vår verksamhet i Ryssland, sa H&M:s vd Helena Helmersson förra månaden, enligt The Guardian

– Vi är ledsna över den inverkan detta kommer att ha på våra kolleger, tillade hon. 

H&M öppnade i Ryssland 2009 och pausade sin ryska verksamhet i början av mars efter västerländska sanktioner mot Moskva.

I mitten av juli beslutade man att lämna landet permanent då kriget fortsatte och striderna fortsatte till östra Ukraina.

HM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, meddelar det ryska försvarsdepartementet, rapporterar den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.