Föräldrarna pläderade för att deras son skulle få fortsatt livsuppehållande vård, men fick avslag i domstol. Bilden togs utanför sjukhusentrén i fredags.
Föräldrarna pläderade för att deras son skulle få fortsatt livsuppehållande vård, men fick avslag i domstol. Bilden togs utanför sjukhusentrén i fredags. - Foto: Hollie Dance/PA/AP/TT

Pojke död sedan livsuppehållande vård stoppats

En brittisk tolvåring som legat i koma i flera månader har avlidit sedan en lång rättslig strid lett till att den livsuppehållande vården avslutades.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Pojkens mamma säger till journalister utanför sjukhuset i London att han dog två timmar efter att vården avslutats.

— Han kämpade in i det sista, fortsätter hon.

Pojken hittades i april medvetslös i hemmet av sin mamma. Efter det har han legat i koma. Fallet har fått stor uppmärksamhet i Storbritannien och många hade på lördagen lämnat blommor och tänt ljus utanför sjukhuset.

Läkare konstaterade att han var hjärnskadad och eventuellt hjärndöd. Sjukvården ansåg därför att den livsuppehållande vården skulle avslutas – vilket familjen har motsatt sig. Föräldrarna har argumenterat för att pojken skulle gynnas av vård utomlands.

Ärendet gick ända till Högsta domstolen, som också gick på sjukvårdens linje. Därefter vände sig familjen till Europadomstolen som också avslog föräldrarnas vilja.

TT
/
/