Torsdag 6 Okt
Stockholm

Mamma under utredning – försökte sälja sin son i shoppingcenter

Mamma försökte sälja sin äldsta son i ett köpcenter.
Mamma försökte sälja sin äldsta son i ett köpcenter. Foto: Unsplash

En mamma i Ryssland har fängslats efter misstankar om att hon försökte sälja sin sju år gamla son till främlingar i ett köpcenter för drygt 50 000 kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Antalet fall av trafficking av barn har ökat i Ryssland, och en växande oro sprider sig bland befolkningen efter larm om barn som säljs som sexslavar eller utbyts för kroppsdelar i kriminella gäng.

Mamma misstänks för att ha sålt sin son i köpcenter

Nyligen greps den 36-åriga Nargiza efter att hon annonserat ut sin sju år gamla son i utbyte mot pengar, eftersom hon inte hade råd att betala sina skulder.

Annonsen nådde anti-slaveriorganisationen Alternativa, som utgav sig för att vara intresserade av pojken.

I ett köpcenter i ryska Yekaterinburg mötte de upp Nargiza, som misstänks ha velat sälja sin son för drygt 50 000 svenska kronor. Till "säljarna" uppgav hon att sonen "inte hade något emot" att bli utbytt till en ny familj.

– Fram till slutet hoppades vi att det var en påhittad historia, att det här var något dumt skämt eller ett bedrägeri för pengar, sade en talesperson till Alternativa.

Istället bevittnade organisationens medlemmar hur mamman tog emot pengarna och gav sin son till en person hon inte visste vem det var.

Mamman fängslad efter misstankar om barnhandel

Nargiza greps av polis och sade i förhör att hon försökte sälja sin son, som är den äldsta och från en tidigare relation, för att hennes nuvarande man "inte gillade honom".

Pojken har fått medicinsk vård och Nargiza har fängslats enligt Rysslands lagar, misstänkt för barnhandel, rapporterar The Sun.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.