Torsdag 6 Okt
Stockholm

Turisternas dyra picknick-miss – fick bot på 43 000 kronor

Picknicken kom att kosta turisterna tusentals kronor.
Picknicken kom att kosta turisterna tusentals kronor. Foto: Pexels och Stella Pictures

Fyra tyska turister fick den goda idén att ha picknick i Venedig – något som skulle stå dem riktigt dyrt när den italienska polisen fick nys om var de valt att placera picknickfilten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var tidigare i somras som fyra tyska turister beslutade sig för att ha picknick i samband med en resa till Venedig i Italien.

Sällskapet köpte mat och tog sig sedan till ett litet torg i närheten av kyrkan San Zaccaria. Men det skulle inte dröja länge innan polisen satte stopp för picknicken, enligt The Times.

Här kan du läsa om paradisön där du riskerar fängelse om du tar med dig sand från stranden.

Tvingades böta 43 600 kronor

Turisterna hade nämligen placerat ut sin picknickfilt och flera stolar mitt på en stenstruktur som är drygt 300 år gammal, vilket ledde till att boende slog larm till polisen.

När polisen anlände till platsen bötfälldes de fyra turisterna för tilltaget. De fick då varsin bot på 1 050 euro, vilket motsvarar ungefär 10 900 svenska kronor. Sammanlagt landade alltså bötessumman på drygt 43 600 kronor.

– De kanske trodde att det var normalt beteende, men du kan inte äta på ett 300 års gammalt brunnslock i Venedig, säger polischefen Marco Agostini till The Times. 

Läs här om turistmålet där det numera är förbjudet att "paxa" solstolar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.