Torsdag 6 Okt
Stockholm

Tvillingbarnen avled i den varma bilen – glömdes kvar av pappan

Ettåringarna Luna och Phoenix dog efter att ha glömts kvar i sin pappas varma bil.
Ettåringarna Luna och Phoenix dog efter att ha glömts kvar i sin pappas varma bil. Bilderna är genrebilder och har inget med texten att göra. Foto: Claudio Bresciani/TT och Johan Nilsson/TT

Ettåringarna Luna och Phoenix dog efter att ha glömts kvar en hel arbetsdag i sin pappas varma bil. Nu berättar barnens mamma om dagen familjens liv slogs i spillror.
– Jag kunde höra paniken och smärtan i hans röst, säger hon till The Mirror.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

År 2019 förändrades livet drastiskt för en amerikansk familj, rapporterar The Mirror. En dag, som började precis som alla andra, slutade med att de ettåriga tvillingarna Luna och Phoenix dog efter att deras pappa Juan Quattrone Rodriguez glömt kvar dem i sin varma bil.

Det var först när pappan avslutade sin dag på jobbet i New York som han upptäckte i backspegeln att barnen, som då skulle hämtas på förskolan, fortfarande var kvar i bilen.

"Jag kunde ändå inte tro att det var sant"

I en intervju med nyhetssajten berättar barnens mamma Marissa Quattrone Rodriguez om dagen hon fick det förödande samtalet.

– Jag kunde höra paniken och smärtan i hans röst, men jag kunde ändå inte tro att det var sant, säger hon och fortsätter:

– Jag svarade och hörde honom upprepande säga "Älskling, åh herregud, älskling... Jag har dödat barnen".

Hon skyndade sig till sin mans arbete men tilläts inte komma i närheten av familjens bil och Juan arresterades. Ambulansen som anlänt till platsen åkte iväg utan barnen, men Marissa kunde fortfarande inte ta in att hennes barn inte fanns mer.

Juan erkände sig senare skyldig till två fall av allmänfarlig vårdslöshet, "reckless endangerment" enligt amerikansk brottsrubricering, och händelsen beskrevs av domaren som en tragisk olycka.

"Jag ville bara lämna"

Vidare berättar hon för The Mirror att hon inte är säker på var hon hade varit idag utan sin nu sexårige son. Paret har hållit ihop sedan dess men inget är som det en gång varit, och Marissa medger att hon inte alltid varit så förstående mot sin make.

Efter att det stod klart att Juan inte skulle dömas till fängelse, ombads Marissa att hålla ett öga på honom så han inte skadade sig själv.

– Jag ska erkänna att vid den tidpunkten brydde jag mig inte om vad han gjorde. Jag slets mellan olika vägval och jag ville bara lämna, säger hon till The Mirror.

Nu kämpar Marissa Quattrone Rodriguez för att landet ska införa en så kallad "Hot Car Act", som vill driva igenom att alla nya bilar ska produceras med ett larm som varnar om att det finns personer kvar i bilen.

/
USA
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.