En mamma hoppade från sjätte våningen med sin två år gamla son. Bilden till höger är en genrebild.
En mamma hoppade från sjätte våningen med sin två år gamla son. Bilden till höger är en genrebild. - Foto: Gregory Bull/TT, Unsplash

Mamma hoppade från sjätte våningen – med tvååriga sonen

En 40-årig mamma föll plötsligt från en balkong högst upp i en basebollarena i San Diego, Kalifornien, tillsammans med den två år gamla sonen. Efter en utredning har polisen noterat hennes sista google-sökning – "enkelt självmord".


HIT KAN DU VÄNDA DIG OM DU MÅR DÅLIGT:

Vid akuta lägen eller vid tankar på självmord, ring 112.


Bris - Barnens rätt i samhället på telefon 116 111.

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80.

Mind Självmordslinjen, chatt via mind.se eller på telefon 90101.

Suicidezero, för fakta och råd.

Raquel Wilkins, 40, var med familjen och hennes två år gamla son högst upp på Petco arena, en baseball-arena i San Diego, Kalifornien.

Raquel föll 25 meter ned

Hennes pojkvän Christopher Browning får ögonkontakt med Raquel, vilket är den sista kontakten mellan paret innan hon faller sex våningar ner mot marken tillsammans med deras två år gamla son Denzel.

– Hon bara stirrade på mig med en kuslig tystnad, som i en film. Det gick så fort. Båda föll över. Det var väldigt tyst, jag var i total chock, sade Christopher till polisen.

Utreddes först som ett mord

Till en början utreddes Raquel och Denzels död som ett mord. Familjen ifrågasatte domen och ett vittne klev fram och sade att Raquel hade stått på en bänk och därefter tappat balansen.

– Från min synvinkel såg det ut som att hon rullade över räcket, sade vittnet.

Utredningen om huruvida det var ett mord, ett säkerhetsfel eller ett självmord var nödvändigt för ägarna av arenan, enligt San Diego Tribune, eftersom det enda sättet som staden inte stod till svars var ifall Raquel begick självmord.

Polisen Andra Brown förklarade för San Diego Tribune att de nådde slutsaten om självmord efter ett flertal intervjuer, videoklipp och insamling av bakgrundsinformation.

Raquel hade sökt på "enkelt självmord"

När de gick igenom Raquels sökhistorik fann de att hon dagen innan tragedin hade sökt på "enkelt självmord".

Pojkvännen till Raquel kallade händelsen för "avsiktlig och mycket planerad", även om hon hade verkat glad och lycklig bara dagen innan.

Ytterligare ett vittne hade sett minuterna innan händelsen. Raquel hade varit lugn och gått mot kanten utan att titta ned.

Raquel mådde dåligt under en längre period

Mammans psykiska hälsa hade månaderna innan hennes död försämrats kraftigt. Christopher rapporterade att hon hade brutit ihop framför honom flera gånger.

Nu väntar en lång period av sörjande för familjen.

– För att kunna sörja på ett hälsosamt sätt, så måste man hedra sanningen, sade Christopher till San Diego Tribune.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!