Italiensk räddningstjänst lyckades under torsdagen efter åtta timmar rädda mannen som blivit fast när tunnel rasade in.
Italiensk räddningstjänst lyckades under torsdagen efter åtta timmar rädda mannen som blivit fast när tunnel rasade in. - Foto: TT

Misstänkt bankrånare fick grävas fram

Räddningstjänsten i Rom fick kämpa i åtta timmar för att gräva fram en misstänkt bankrånare ur marken efter att det egenhändiga tunnelbygget mellan en tom butikslokal och en bank kollapsat över honom.


— Vi utreder fortfarande, vi utesluter inte att de är tjuvar, kommenterar polisen efter att fyra personer anhållits, varav tre tog till flykt efter att tunneln brakat samman över den fjärde.

Formellt gäller misstankarna motstånd mot tjänsteman och skada av allmän egendom. Men italienska tidningar noterar att tunneln grävdes nära en bank inför långhelgen den 15 augusti, då stora delar av Rom töms på människor.

— Vi trodde alla att människorna där höll på att renovera stället. Så vi misstänkte inget och vi hörde inget buller heller, säger en av de boende i området om aktiviteten kring lokalen som precis hyrts ut till nya butiksinnehavare.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.