En nioårig flicka sköts ihjäl i sitt hem i Liverpool.
En nioårig flicka sköts ihjäl i sitt hem i Liverpool. - Foto: Peter Byrne/PA/AP/TT

Nioårig flicka mördad i sitt hem – dog i sin mammas armar

En jagad man flydde in i familjens hus. Gärningsmannen öppnade då eld och sköt ursinnigt in genom dörren – och träffade Olivia 9, av misstag. Flickan dog i ambulansen på väg till sjukhus.


Cheryl Pratt-Korbel hörde oljud ute på gatan på måndagskvällen och öppnade dörren för att se vad som stod på. Då trängde sig en en man som jagades av en beväpnad man in i familjens hem, skriver Sky News.

Cheryl försökte desperat stänga dörren, när den beväpnade mannen öppnade eld. Skotten träffade nioåriga Olivia som stod gömd bakom sin mamma. 

Gärningsmannen tvingade sig sedan in i huset och sköt mannen han jagade med två skott – innan han försvann från platsen. 

Lämnande flickan att dö

Kort efter attacken kom en svart bil och hämtade upp den skjutne mannen och körde honom till sjukhus, men lämnade Olivia att dö i sin mammas armar. Polis och ambulans kom till platsen och flickan fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. 

– Den här fega individen förtjänar inte att gå på gatorna, säger Jenny Sims, polisen Merseyside Police till Mirror och fortsätter:

– Ingen förälder ska någonsin behöva lida förlust av ett barn under dessa fruktansvärda omständigheter.

Familjen Pratt-Korbel hade inga kopplingar till varken den skjutne manen eller gärningsmannen. 

Här sköts den nioåriga flickan ihjäl. Foto: Peter Byrne/PA/AP/TT


Boris Johnson: "Ofattbar tragedi"

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kommenterade skjutningen på twitter: 

"Mina tankar går till Olivia Pratt-Korbels familj och folket i Liverpool efter denna fruktansvärda, meningslösa skjutning. Det här är en ofattbar tragedi och vi kommer att se till att Merseyside Police får allt de behöver för att fånga de ansvariga och säkra rättvisa för Olivia."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!