Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Österrikare "förgiftade" med avsikt

Nyheter | 04/05/2009 18:43

De visste om att det fanns droger i det de drack, uppger polisen.

Fem av de sex barbesökare i Österrike som togs till sjukhus i söndags efter att ha fått i sig förgiftade drinkar har erkänt att de visste om att det fanns droger i det de drack, uppger polisen.

Alla befann sig på måndagen utom fara och tre av dem hade redan fått åka hem. En 42-årig man har gripits efter fynd av en mindre flaska, vars innehåll ännu inte har analyserats. Enligt uppgifter i österrikiska massmedier misstänker polisen att det rör sig om drogen GBH.

Vittnen har uppgett att mannen betalade för flera rundor med drinkar i baren, där mellan 40 och 50 personer deltog i en fest. De fem som fördes till sjukhus hade alla förlorade medvetandet i lokalen. Senare tog sig även en 16-årig flicka självmant till sjukhus och förklarade att hon också blivit förgiftad. 16-åringen hävdade dock att hon inte kände till på förhand att det fanns någon drog i drinken.

Skrivet av: