Österrikare "förgiftade" med avsikt

De visste om att det fanns droger i det de drack, uppger polisen.


Fem av de sex barbesökare i Österrike som togs till sjukhus i söndags efter att ha fått i sig förgiftade drinkar har erkänt att de visste om att det fanns droger i det de drack, uppger polisen.

Alla befann sig på måndagen utom fara och tre av dem hade redan fått åka hem. En 42-årig man har gripits efter fynd av en mindre flaska, vars innehåll ännu inte har analyserats. Enligt uppgifter i österrikiska massmedier misstänker polisen att det rör sig om drogen GBH.

Vittnen har uppgett att mannen betalade för flera rundor med drinkar i baren, där mellan 40 och 50 personer deltog i en fest. De fem som fördes till sjukhus hade alla förlorade medvetandet i lokalen. Senare tog sig även en 16-årig flicka självmant till sjukhus och förklarade att hon också blivit förgiftad. 16-åringen hävdade dock att hon inte kände till på förhand att det fanns någon drog i drinken.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Turkiet fördömer demonstration i Stockholm: "Terrorpropaganda"

Hagamannens brott, straff och liv i dag – det här vet vi om Niklas Lindgren

Hagamannen satte skräck i Umeå under flera års tid och har beskrivits som en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän. Nyheter24 besvarar och sammanfattar några av de vanligaste frågorna om den ökände brottslingen.

HURRA – Nyheter24 fyller 15 år: "Vi ska bli störst"

I dag, lördag 30 september 2023, var det exakt 15 år sedan Nyheter24 gick live.

Småsparare satsar på svag krona

Svenska småsparare fortsätter att ösa in pengar i globala fonder och fonder med USA-fokus – vilket har varit en smart strategi när kronan har försvagats. Men det finns risk för besvikelse om kronförstärkningen tar fart.

Polisen i Tomelilla rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka i Svamparondellen, Ramsåsa.", skriver polisen på sin hemsida.

"Vampyrdrönare" ny del av ukrainsk offensiv

Drönaren Vampire ingår i bygget av en ny toppmodern drönararmé som ska skapa fördel för Ukraina i kriget. Men i takt med att ukrainarna skaffar sig övertag anpassar sig ryssarna och kommer i kapp, vilket hela tiden ställer krav på nya lösningar på slagfältet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.