Sheila O'Leary har dömts till livstids fängelse för mord på sin son.
Sheila O'Leary har dömts till livstids fängelse för mord på sin son. - Foto: Lee County Sheriff's Office/Johan Nilsson/TT

Bebis fick enbart äta vegansk mat – dog av svält 18 månader gammal

Sheila, 39, har dömts till livstids fängelse för mord på sin 18 månader gamla son Ezra. Enligt domen dog pojken efter att ha hållits på en sträng diet bestående av frukt och grönsaker.


På måndagen föll domen mot Sheila O’Leary i rätten i Fort Myer i Florida, USA. Hon dömdes för mord, grov barnmisshandel, barnmisshandel och två fall av vanvård av barn.

Tillsammans med sin man Ryan O’Leary höll hon sin lilla son Ezra på en vegansk diet bestående av mango, banan, avokade och rambutan, samt bröstmjölk. 

När Ezra dog i september 2019 vägde han lite mindre än åtta kilo, och var i samma storlek som en sjumånaders bebis. Enligt läkare ska den lilla pojken då inte ha fått mat på en vecka.

Åklagaren Amira Fox beskriver föräldrarnas beteende som ”extrem försummelse”.

Gula i huden och svarta tänder

Paret hade även en treåring och en femåring som var allvarligt undernärda. Barnen var gula i huden och en av dem hade så dåliga tänder att de blivit svarta. 

Sheila hade även en 11-årig dotter från ett tidigare äktenskap som bodde delvis hos sin pappa och åt vanlig mat – och var därför i ett betydligt bättre hälsotillstånd.

Ryan O'Leary väntar fortfarande på sin dom, men riskerar också livstids fängelse, skriver AP.

Ryan O'Leary väntar på sin dom. Foto: Lee County Sheriff's Office


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!