Den äldre kvinnan blev inlåst i två timmar innan brandkåren hjälpte henne ut.
Den äldre kvinnan blev inlåst i två timmar innan brandkåren hjälpte henne ut. - Foto: Christine Olsson/Bertil Persson/Helsingborgbild/TT

Äldre kvinna glömdes bort efter toalettbesök – brandkår ryckte ut

En äldre kvinna i Bletchley i Storbritannien glömdes bort när hon besökte ett center för daglig aktivitet förra tisdagen. Åldringen blev inlåst i två timmar innan räddningstjänst kallades till platsen.


Händelsen inträffade på Westfield Center i Bletchley, Storbritannien, som driver dagliga aktiviteter för pensionärer. Jean Stewart, 88, besökte centret förra tisdagen i hopp om att få nya vänner. Men eftermiddagen slutade i dramatik när Jean Stewart gick på toaletten och kom tillbaka till en tom lokal och märkte att hon var inlåst, rapporterar brittiska Mkcitizen.

Centret har drivits av stadens välgörenhetsorganisation Old People's Rest Center under de senaste 60 åren och är navet i samhället för äldre invånare. 

– Allt var bra tills min moster bestämde sig för att gå på toaletten innan passet var slut. När hon kom ut var byggnaden öde och dörren låst. De hade helt glömt bort henne, säger Jean Stewarts systerdotter till nyhetssajten.

Brandkåren vägledde Jean Stewart

Lyckligtvis hade Jean Stewart en mobiltelefon och kunde ringa sin systerdotter som ringde efter centrets kontaktpersoner. Ingen från centret svarade och systerdottern ringde därför till polisen som skickade efter brandkåren till centret. 

– Brandkåren lyckades vägleda min moster att öppna ett litet fönster från insidan och sedan klättrade en av dem in och räddade henne. Hon var där i nästan två timmar och var traumatiserad. Vi hade tur, men tänk om det hade varit en annan äldre person som inte hade en mobiltelefon eller som hade kollapsat i badrummet?

Organisationen om händelsen: "Misstag"

Välgörenhetsorganisationen Old People's Rest Center ska sedan bett Jean Stewart om ursäkt. 

– Det var ett äkta misstag. Vi har aldrig varit med om något liknande under nästan 60 år av att ha varit öppna och vi är så ledsna, säger en talesman från organisationen till nyhetssajten.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!