Rasmassorna efter explosionen på bensinstationen i Irland.
Rasmassorna efter explosionen på bensinstationen i Irland. - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Brian Lawless/AP

Femåring valde tårta – dog i explosion på bensinstation

Tio människor har mist livet i en explosion som inträffade på en bensinmack i Creeslough i nordvästra Irland. En femårig flicka är det yngsta offret.


Totalt har 10 personer omkommit efter en bensinstationsexplosion i Creeslough på nordvästra Irland under fredagen. Ytterligare åtta personer vårdas fortfarande på sjukhus. Bland de avlidna fanns flera unga och barn, varav det yngsta offret bara var fem år, rapporterar Dailymail.

Shauna Flanagan Garwe, 5, och hennes pappade Robert Garwe, 50, hade precis gått in på bensinstationen för att välja ut en födelsedagstårta till Shaunas mamma när bensinstationen exploderade. 

"Tryckvågen kastade henne ut ur affären"

Leona Harper, 14, gick till bensinstationen i sällskap med en kompis för att köpa glass. Hon skulle ha sovit över hos kompisen senare på kvällen, men gick in i affären bara minuter före den ödesdigra explosionen.

– De gick in för att köpa glass. Leona hittades under gårdagen vid glassfrysen och hennes vän hittades vid ingången. Tryckvågen kastade henne ut ur affären och hon hittades med ett brutet ben, berättade en vän till tidningen.

Foto: Brian Lawless/AP

"Allt skakade sedan var allt tyst"

Lokal polis har beskrivit händelsen som en olycka och explosionen tros ha orsakats av en gasbehållare i en lägenhet intill macken. I byggnaden där explosionen inträffade låg samhällets huvudbutik och postkontor. Två intilliggande bostadshus har rasat och en fasad på en annan intilliggande byggnad har kollapsat.

En kvinna från området som hjälpte en kvinna att identifiera sitt barn på platsen berättade för tidningen att hon först trodde att det var en atombomb som exploderat. 

– Allt skakade och sen var allt tyst. Inte ens fåglarna kvittrade. Det var ingen eld och ingen doft, säger hon till tidningen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!