En 24-årig kvinna är misstänkt för att ha våldtagit och torterat flickan.
En 24-årig kvinna är misstänkt för att ha våldtagit och torterat flickan. - Foto: Christine Olsson/Johan Nilsson/TT

Kvinna misstänks ha mördat tolvåriga flickan som hittades i resväskan

En 12-årig flicka hittades död i en resväska. Nu misstänker polisen en 24-årig kvinna för att ha mördat och våldtagit flickan.


Den 12-åriga flickan Lola Daviet hittades död i en resväska i närheten av sitt bostadshus i Paris i förra veckan. Polis hittade först föremål i bostadshusets källare som tydde på en kidnappning, rapporterar Mirror.

Efter att polisen sedan gått igenom övervakningsfilmer från området ska utredningen ha fokuserats på en kvinna som setts släpa en resväska mot en bil. Samma väska hittades sedan med tolvåringens kropp i.

Utreder fallet som mord och organstöld

Fyra personer ska ha gripits i koppling till utredningen, och enligt polisen är nu en 24-årig kvinna misstänkt för att ha våldtagit och torterat flickan. Kvinnan ska, enligt uppgifter till tidningen, även ha "skrutit" om att hon sålde kroppsdelar.

Enligt källor till tidningen ska den misstänkte också tros lida av allvarliga psykiska problem. Kvinnan är hemlös men hade vänner och familj i Parisområdet.

Den 24-åriga kvinnan har nu åtalats för mord och våldtäkt. Polisen utreder även fallet som organiserad organstöld och det finns misstankar om att de resterande personer som gripits tillhör en liga.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.