Under den andra simlektionen gick något helt fel.
Under den andra simlektionen gick något helt fel. - Foto: Johan Nilsson/Pontus Lundahl/TT

Fyraåriga Izzy drunknade på sin andra simlektion

Dori Scott, 35, från USA skrev in sin fyraårige son Israel Scott till en simklass för nybörjare. Under den andra dagen på simskolan hos en privat siminstruktör ska pojken under oklara omständigheter ha drunknat.


Trebarnsmamman Dori Scott skrev in sin fyraåriga son Israel "Izzy" Scott i en simklass för nybörjare i somras, detta efter att han visat en förkärlek för vatten under en familjesemester samma sommar. Till nyhetssajten Mirror menar Dori Scott att hon kontaktade en siminstruktör på Facebook som hävdade att hon hade decennier av erfarenhet.

Första dagen Dori Scott tog med sig sin son till siminstruktören blev hon tillsagd att vänta i bilen medan Izzy skulle lära sig att simma i instruktörens pool, detta för att undvika eventuella "distraktioner".

"Tänk om jag drunknar"

Men den andra dagen när Dori Scott satt i sin bil utanför och väntade på sin son, hävdar hon att en ledsen kvinna knackade på bilrutan. Trebarnsmamman anade oråd och gick in till poolområdet och fick syn på sin son som låg medvetslös, samtidigt som en person utförde hjärt- och lungräddning på honom.

Pojken fördes sedan till sjukhus i Burke County, Georgia, innan han fördes till barnsjukhuset Georgia, i Augusta, där han avled tidigt den 15 juni 2022.

– Han frågade mig "men tänk om jag drunknar", varpå jag sa "du kommer inte att drunkna" och han skrattade bort det. Sen hände det, dag två, säger Dori Scott till nyhetssajten.

Kämpar för nya lagar efter sin sons död

Nu kämpar Dori Scott för nya lagar som dikterar ett förhållande mellan vuxen och barn vid simlektioner i hennes delstat. Samtidigt uppmanar hon föräldrar att aldrig lämna sina barn ensamma – inte ens med siminstruktörer.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!