De fyra studenterna hittades knivmördade i en lägenhet nära campus.
De fyra studenterna hittades knivmördade i en lägenhet nära campus. - Foto: Sarah A. Miller/TT, Ted S. Warren/TT

Fallet som skakat USA – fyra studenter brutalt mördade i lägenhet

I en stad där det inte rapporterats in ett enda mord sedan 2015 har nu fyra universitetsstudenter blivit mördade i ett och samma hus. Än så länge har ingen misstänkt gripits.


Strax före lunch lokal tid söndagen den 13 november fick polisen i Idaho, USA, in ett samtal om en medvetslös person.

Väl på plats visade det sig vara mycket värre än så.

Fyra studenter mördade i Idaho

I lägenheten, i närheten av University of Idaho, upptäcktes nämligen fyra avlidna personer.

Offren visade sig vara de fyra universitetsstudenterna Ethan Chapin, 20, Xana Kernodle, 20, Madison Mogen, 21 och Kaylee Goncalves, 21.

De fyra studenterna. Bildkälla: Ted S. Warren/TT

Även om polisen fortfarande är förtegna om händelsen, berättade Latah Countys rättsläkare Cathy Mabbutt om synen för CNN:

– Det var en hel del blod i lägenheten och, du vet, det var en väldigt traumatisk syn att hitta fyra döda studenter i en bostad.

Kniv kan ha använts i morden på de fyra Idaho-studenterna

Polisen tror att ett vasst vapen eller en kniv ska ha använts i morden på de fyra offren. Men frågan kvarstår dock om vem som är den skyldige.

Enligt utredningen handlar det om en "isolerad, riktad attack" och alltså finns det inget hot mot de resterande 11 500 studenterna som skärrats av de brutala morden. Inte heller ska det finnas något vidare hot mot det allmänna samhället.

Morden i Idaho beskrivs som dråp

För tillfället arbetar polisen med att skapa en tidslinje över studenternas kväll innan morden, i väntan på resultaten från obduktionen som de hoppas ska berätta mer om dödsorsakerna. De har bedömt händelsen som dråp, men att det är en fin linje mellan dråp och mord, och letar därför samtidigt efter misstänkta, skriver CNN.

Samtliga offer var medlemmar i skolans föreningar. Bildkälla: Ted S. Warren/TT

Polisens tidslinje över morden i Idaho

Sedan den tragiska söndagen har information om att ytterligare två rumskompisar befann sig i bostaden under tiden för morden. De två personerna blev varken skadade eller hölls gisslan.

Stadens polischef James Fry berättar för CNN att Ethan, Xana, Madison och Kaylee hade kommit hem efter en utekväll strax innan 02.00 lokal tid och att morden ska ha hänt någongång mellan 02.00 och tidig söndagsmorgon.

Trots det kom inget samtal in till larmcentralen innan lunchtid på söndagen. Vem det var som ringde vill Fry inte berätta.

Det finns dessutom inga bevis på att någon tagit sig in i lägenheten med våld, och vapnet som ska ha använts för morden har inte hittats.

Två offer syns i en video strax innan morden

Madison och Kaylee syns i en video beställa mat vid en så kallad food truck klockan 01.41 samma natt. Enligt ägaren av bilen väntade de cirka tio minuter på maten och såg inte ut att vara stressade eller ångestfyllda.

/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.