Stockholm

Cannabisätande råttor åt upp 200 kilo beslagtaget narkotikafynd

Polis beskyller råttor för att ha ätit upp 200 kilo cannabis som varit i polisens förvar.
Polis beskyller råttor för att ha ätit upp 200 kilo cannabis som varit i polisens förvar. Foto: Emil Langvad/TT/Rich Pedroncelli/AP

Polis i Indien beskyller råttor för att ha ätit upp 200 kilo beslagtagen cannabis som varit i polisens förvar. Det är bara ett av flera fall där polis anklagat råttor för att ha förstört bevismaterial.


Läs mer

Det var när polisen under en rättegång fick i uppdrag att ta fram beslagtagen cannabis som bevis, som det kom fram att de små gnagarna förstört den, rapporterar BBC.

"Råttor är små djur och de är inte rädda för polisen. Det är svårt att skydda drogen från dem", ska en domstol i delstaten Uttar Pradesh ha sagt.

Råttor konsumerade tusentals liter alkohol

Domare Sanjay Chaudhary ska ha sagt att när domstolen bad polisen att ta fram den beslagtagna narkotikan som bevis, fick man veta att 195 kilo cannabis förstörts av råttor. Domaren menar också att polisen saknar rätt kunskap för att stoppa de bitska "cannabisråttorna".

I Indien har fler fall med råttor som förstört bevismaterial uppdagats. I ett annat fall som involverade 386 kilo av drogen, ska polisen ha gjort en anmälan där det stod att "en del av cannabisen ätits upp av flertalet råttor".

Några år tidigare, 2017, ska även polisen i delstaten Bihar anklagat råttor för att ha konsumerat tusentals liter alkohol som tagits i beslag. 

Polis förlorade jobbet efter råttanklagelser

Även i Argentina ska åtta poliser 2018 ha beskyllt råttor för att ha "förstört" ett halvt ton cannabis från deras lager. Samtliga poliser ska sedan ha fått sparken med anledningen att "det är osannolikt att djuren skulle förväxla drogen med mat".

Tidningen skriver att man menar att "om en stor grupp möss i själva verket hade ätit det, skulle många lik ha hittats i lagret".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.