En av de två skolor som attackerades i Brasilien på fredagen.
En av de två skolor som attackerades i Brasilien på fredagen. - Foto: TT

Skolskjutningar i Brasilien – 16-åring misstänkt

Tre personer har dödats och ett tiotal skadats efter att en person öppnat eld i två olika skolor i sydöstra Brasilien, uppger myndigheter.


Den misstänkte gärningspersonen, som är en 16-årig pojke, attackerade de två skolorna på fredagsmorgonen. Det rör sig om en offentlig och en privat skola som ligger på samma gata, och 16-åringen är en tidigare elev på en av skolorna.

Bland dödsoffren finns två lärare och en elev. Sex av de skadade, varav två barn, vårdades fortfarande på sjukhus på fredagseftermiddagen.

Gärningsmannen var försedd med pistol och iklädd skottsäker väst. Den misstänkta försökte fly men kunde gripas av polis fyra timmar senare.

"Vi kommer att fortsätta att utreda motivet och borde ha mer information inom en snar framtid", skriver Renato Casagrande, guvernör i delstaten Espírito Santo.

Den tillträdande presidenten Lula da Silva kallar händelsen för en "absurd tragedi", och uttrycker sina sympatier med offrens familjer.

Den här typen av brott är relativt ovanliga i Brasilien. Den dödligaste skolskjutningen inträffade 2011 och krävde elva barns liv.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.