Det är inte första gången kroppar av "fripassagerare" har hittats på flygplan.
Det är inte första gången kroppar har hittats på flygplan. - Foto: Pixabay/Ted S. Warren/AP

Död man hittades i underredet på flygplan: "Fripassagerare"

Kroppen upptäcktes vid Gatwick tidigt på morgonen den 7 december. Tui-flygplanet som det hittades i hade flugit från Gambias huvudstad Banjul till London.


Den döda mannen hittades i underredet på ett flygplan som flög från Gambia till Storbritannien. Den oidentifierade kroppen hittades nära vid hjulplatsen på jetplanet som drivs av Tui Airways, ett brittiskt charterflygbolag, rapporterar Sky News.

Brittisk polis bekräftar i ett pressmeddelande att kroppen upptäcktes vid Gatwick runt klockan 4 på morgonen den 7 december.

Flygbolaget har avböjt att kommentera uppgifterna då en rapport kommer att utarbetas av rättsläkare samt att polis har tagit över ärendet.

En av många liknande händelser

Det är inte första gången kroppar av "fripassagerare" har hittats på flygplan, skriver tidningen. Holländska myndigheter upptäckte 2015 en kropp i landningsstället på ett flygplan från Afrika på Amsterdams Schipol-flygplats.

Enligt uppgifter från BBC föll en passagerare 2019 från ett Heathrow-plan och landade i en trädgård där en person låg och solade i Clapham, södra London. Kroppen tros ha fallit från underredet på ett Kenya Airways-flyg som gick från Nairobi.

I november i år hittades tre fripassagerare vid liv på ett fartygs roder på Kanarieöarna efter en 11 dagar lång sjöresa från Nigeria.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för varubrist på Systemet till helgen

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.