Miljoner drabbas av vinterstorm i USA: "Ett nödläge"
Ett kraftfullt vinteroväder härjar i stora delar av USA. - Foto: Nick Wagner/TT & Bebeto Matthews/TT

Miljoner drabbas av vinterstorm i USA: "Ett nödläge"

Ett brutalt vinteroväder härjar i stora delar av USA. Omkring 240 miljoner amerikaner kan påverkas, enligt de varningar som utfärdats. Fler än 4 000 flyg har redan ställts in på grund av vädret, och i New York har ett nödläge utlysts.


Kraftfullt snöfall och vindar har dragit in över USA, där runt 70 procent av befolkningen kan påverkas enligt de vädervarningar som utfärdats, uppger vädermyndigheten NWS (National Weather Service).

Nödläge har utlysts i New York

I New York har ett nödläge utlysts av guvernören Kathy Hochul. I vissa delar av delstaten kommer nederbörden som regn som snabbt blir till is, och i andra delar finns risk för översvämningar.

— Vi har haft is, översvämningar, snö, iskalla temperaturer och allt som moder natur skulle kunna slå mot oss i helgen, säger Kathy Hochul under en pressträff.

Stor mängd inställda och försenade flyg 

Fler än 4 100 flyg inom, till eller från USA har hittills ställts in under fredagen, enligt sajten Flightaware. Ytterligare 4 650 är försenade.

Strömavbrott och cyklonbomb 

Den kalla temperaturen som har dragit in påverkar bland annat de fler än 1,4 miljoner hem och företag som har drabbats av strömavbrott.

En cyklonbomb har bildats nära Stora sjöarna (The Great Lakes), uppger meterologer. Det orsakar kraftiga vindar och snö.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!