- Foto: Francois Mori/TT & Pexels

Samlar in 20 miljoner pund för att få Wham's ”Last Christmas ” förbjuden

Alla har vi låtar som vi absolut inte klarar av. Detta paret valde dock att gå ett steg längre och vill nu köpa rättigheterna för den populära jullåten så att de kan förbjuda den för alltid.


Tomas Mazetti, 50, och frun Hannahhttps://nyheter24.se/nyheter/1..., 33, har samlat in 50 tusen pund i hopp om att förbjuda den klassiska jullåten ”Last Christmas” av Wham, rapporterar Daily Star. 

Vill köpa rättigheterna till låten

Paret har fått in donationer från över 325 personer då de planerar att köpa rätterna till låten. 

Men trots att de samlat in så mycket måste de fortfarande få in ytterligare 19 950 000 pund eftersom rättigheterna för en så känd låt är värda mellan 15 och 20 miljoner pund.

Låten, som för närvarande ägs av Warned Chappell Music UK, blev berömd 1984 och har blivit en julklassiker under de senaste 25 åren. Låten ligger för närvarande på nummer två på de brittiska musiklistorna.

Skulle betala för att aldrig mer behöva höra låten

Hannah, som bor i Göteborg säger till Daily Star att hon pluggade engelska och jobbade extra på ett café. Där spelades nästan konstant under hennes arbetspass. En händelse som fick Hannah att till slut att avsky låten.

– Idéen kläcktes förra julen när vi frågade våra vänner hur mycket de skulle vara villiga att betala för att aldrig mer behöva höra den låten igen, säger Hannah till Daily Star.

Det visade sig att Hannahs vänner var redo för att betala rätt mycket och när låten återigen började spelas under november i år blev Hannah påmind om självaste idéen.

Vill ta bort den från alla streamingplattformar

Hannah insåg att om hon kunde, så skulle hon kunna betala för att aldrig mer behöva lyssna på den populära jullåten igen.

 – Då sa någon till oss att det var teoretiskt möjligt att köpa rättigheterna till låten och därefter ta bort den från alla streamingplattformar, berättar hon för tidningen.

– Nästa jul kanske blir den sista för Wham’s låt  ”Last Christmas”, säger Hannah till Daily Star.

Låten har placerat sig på topplistorna varje år sedan 2007. Den nådde första plats 2020 och gjorde likt så i år också.

Jul
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.