Snortade kokain från Pablo Escobars grav - döms till fängelse
Efter händelsen lovade han att aldrig mer återvända till Colombia. - Foto: South Wales Police & AP/TT

Snortade kokain från Pablo Escobars grav - döms till fängelse

​En 39-årig brittisk turist lovade att aldrig återvända till Colombia efter att han för fyra år sedan "snortade” kokain från Pablo Escobars grav som en del av ett vad.


Den brittiska turisten sågs snorta kokain från den colombianska knarkkungen Pablo Escobars grav efter att han varit ute och druckit med sina vänner 2018. Efter händelsen lovade han att aldrig mer återvända till Colombia, rapporterar Daily Mail.

Sniffade kokain på Facebook live

Steve Semmens hade gått ut på Facebook live och sänt när han sniffade kokain från den kända brottslingens grav. Han hade slagit vad om 200 pund med sina vänner.

I videon ser man honom tömma en påse med vitt pulver på gravstenen och sedan rulla en 5 dollarsedel.

Videon blev fort viral vilket tvingade Steve Semmens att raka sitt huvud så att han inte skulle bli igenkänd i Colombia av den lokala polisen som hade fått hum om händelsen. Försöket till att gömma sig gick inte hans väg och polisen hittade honom och skickade ut honom från landet, skriver Daily Mail.

Foto: Facebook

"Trodde bara det skulle vara kul"

Steve Semmens berättar att han fått flera dödshot och att det varit svårt för honom att få jobb hemma i Wales efter händelsen.

’’Jag trodde bara det skulle vara kul. Jag trodde inte att det skulle gå så här långt”, skriver Daily Mail.

Dömd till fängelse

Nu har den brittiska turisten återigen hamnat i knipa. Han har blivit dömd till 13 år och sex månaders fängelse efter att han varit inblandad i en internationell narkotikasmugglings-ring som försökt smuggla in droger till södra Wales under pandemin. 

Han fängslades tillsammans med sina medkonspiratörer för en internationell narkotikasmuggling, som involverade smuggling av stora mängder kokain mellan april 2020 och augusti 2021.

1kg kokain 

När polisen gjorde ett tvångsinträde de till den låsta enheten i maj förra året, hittade de ett 1 kg-block med rent kokain i en kylbox tillsammans med engångshandskar, väskor och vågar, skriver Daily Mail.

Foto: South Wales Police
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!