Polis invid Ukrainas ambassad i Spaniens huvudstad Madrid den 30 november 2022.
Polis invid Ukrainas ambassad i Spaniens huvudstad Madrid den 30 november 2022. - Foto: TT

74-åring gripen för spanska brevbomber

Spansk polis har gripit en man i koppling till de brevbomber som skickades till bland annat landets premiärminister Pedro Sánchez och Ukrainas ambassad i slutet av fjolåret.


Den misstänkte, en 74-årig man, greps på onsdagsmorgonen i Miranda de Ebro i norra Spanien. Enligt spanska La Sexta bor han ensam och har inga kända politiska kopplingar.

Sammanlagt sex brevbomber skickades till olika adresser i Spanien under slutet av november och början av december: till Ukrainas och USA:s ambassader i Madrid, till premiärminister Pedro Sánchez residens, det spanska försvarsdepartementet, flygbasen Torrejón de Ardoz samt till vapenproducenten Instalaza, som tillverkar granatgevär som Spanien skickat till Ukraina. En anställd vid den ukrainska ambassaden skadades lindrigt när han öppnade försändelsen.

Brevbomberna utreds som terrorbrott, rapporterar La Sexta.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.