Ett och ett halvt års fängelse blir straffet för en kvinna från Sverige som hade miljonbelopp i väskan när hon stoppades i en kontroll på Köpenhamns flygplats. Arkivbild.
Ett och ett halvt års fängelse blir straffet för en kvinna från Sverige som hade miljonbelopp i väskan när hon stoppades i en kontroll på Köpenhamns flygplats. Arkivbild. - Foto: TT

Fängelse för svensk kvinna: Miljoner i väskan

En 34-årig kvinna från Sverige hade miljonbelopp i väskan när hon stoppades på Köpenhamns flygplats i oktober. Själv har hon sagt att pengarna skulle användas till ett husköp i Turkiet, men nu döms kvinnan av Köpenhamns tingsrätt till ett och ett halvt års fängelse samt utvisning för försök till penningtvätt.


Kontanterna, motsvarande cirka tre miljoner svenska kronor, var uppdelade i fyra olika valutor. Kvinnan hävdade att hon fått dem efter en försäljning i Syrien av en lägenhet som hon och hennes syskon ärvt. Den danska åklagarmyndigheten har däremot kommit fram till att pengarna direkt eller indirekt kan kopplas till kriminella handlingar.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!