Stockholm

Tre döda i österrikiska laviner

Räddningsinsats efter en lavin i Österrike. Arkivbild.
Räddningsinsats efter en lavin i Österrike. Arkivbild. Foto: TT

En tonårspojke från Nya Zeeland omkom på lördagen i en lavin i Zillertal öster om Innsbruck. Det var det tredje dödsfallet efter en lavin i de österrikiska alperna på mindre än ett dygn.


På fredagen dog en kinesisk turist i en lavin i Sölden och tidigt på lördagen hittades en man i Kaltenbach i Vorarlberg, som försvann i en lavin där i fredags.

Tre svenskar utlöste en lavin i Fieberbrunn utanför Kitzbühel. En av dem, en man i 50-årsåldern, fick allvarliga skador i ena benet, skriver Kronen Zeitung.

Bara på lördagen rapporterades det om minst 30 laviner i landet, och i åtminstone 11 av dem har skidåkare hamnat i deras väg.

I St Anton saknas två personer efter en lavin på lördagsmorgonen. Sökinsatserna har två gånger fått avbrytas när riskerna ansetts för stora för räddningspersonalen, och sökandet kommer inte att återuppta förrän på söndagen.

De många lavinerna kommer efter flera dagas intensivt snöande i området. De flesta skidorter i Tyrolen har utfärdat lavinvarningar – de flesta på nivå fyra i en femgradig skala.

TT

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.