Räddningsinsats efter en lavin i Österrike. Arkivbild.
Räddningsinsats efter en lavin i Österrike. Arkivbild. - Foto: TT

Tre döda i österrikiska laviner

En tonårspojke från Nya Zeeland omkom på lördagen i en lavin i Zillertal öster om Innsbruck. Det var det tredje dödsfallet efter en lavin i de österrikiska alperna på mindre än ett dygn.


På fredagen dog en kinesisk turist i en lavin i Sölden och tidigt på lördagen hittades en man i Kaltenbach i Vorarlberg, som försvann i en lavin där i fredags.

Tre svenskar utlöste en lavin i Fieberbrunn utanför Kitzbühel. En av dem, en man i 50-årsåldern, fick allvarliga skador i ena benet, skriver Kronen Zeitung.

Bara på lördagen rapporterades det om minst 30 laviner i landet, och i åtminstone 11 av dem har skidåkare hamnat i deras väg.

I St Anton saknas två personer efter en lavin på lördagsmorgonen. Sökinsatserna har två gånger fått avbrytas när riskerna ansetts för stora för räddningspersonalen, och sökandet kommer inte att återuppta förrän på söndagen.

De många lavinerna kommer efter flera dagas intensivt snöande i området. De flesta skidorter i Tyrolen har utfärdat lavinvarningar – de flesta på nivå fyra i en femgradig skala.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pensionär? Så hanterar du ensamhet: "Telefonen ringer inte"

Präst knivhuggen i kyrka i Sydney – direktsändes

Flera personer har attackerats av en knivbeväpnad man i en kyrka i västra Sydney, rapporterar australiska medier.

Fler danskar flyttar till Skåne

Flyttströmmen från östra Danmark till Skåne är den största på tio år. Förra året bytte 1 642 invånare i den danska delen av Öresundsregionen sida till den svenska.

Expertgrupp: Abort bör bli lagligt i Tyskland

Abort bör bli lagligt i Tyskland under graviditetens första tolv veckor, enligt en oberoende expertgrupp som har tillsatts av regeringen.

Polisen rapporterar om försvunnen person, Örnsköldsvik

"Försvunnen man anträffad.", skriver polisen på sin hemsida.

Ett år av krig: Sudans barn betalar priset

1 timme sedan
Sudans barn växer upp med nattsvarta trauman. Föräldrar dödas och hem bränns ned. Pojkar tvingas bli barnsoldater eller skjuts. Flickor våldtas, gifts bort eller säljs som slavar. Ett års krig har trasat sönder en hel generation.