McDonald's-skyltens placering ifrågasätts.
McDonald's-skyltens placering ifrågasätts. - Foto: Stella Pictures

McDonald's-reklamen väcker avsky: "Osmakligt"

En reklamskylt från McDonald's, för deras McCrispy med kyckling, väcker stor avsky i Storbritannien. Skylten har nämligen placerats mittemot ett krematorium, vilket ger produktens namn minst sagt obehagliga konnotationer.


Det är en ny reklamskylt, placerad vid en busshållsplats i brittiska Cornwall, som nu väcker starka reaktioner. 

Skylten är placerad mittemot ett krematorium, bredvid en skylt med en pil riktad mot krematoriet, och reklamen gäller olyckligt nog McCrispy, vilket lett till minst sagt obehagliga konnotationer bland förbipasserande.

Här kan du läsa om McDonald's-restaurangens oväntade drag för att slippa stökiga tonåringar.

Kritik mot McDonald's skyltning

En kvinna, vars svärmor kremerades i det aktuella krematoriet "Penmount" förra året, säger följande om skyltningen, enligt The Guardian.

– Även om jag kan se det roliga i reklamen, så är det smaklöst, och jag är säker på att sörjande familjemedlemmar inte kommer att gilla att se det när de besöker Penmount för att kremera och begrava sina nära och kära.

I sociala medier är det spridda skurar bland reaktionerna. Vissa uppger att reklamen "inte är kränkande alls", medan andra skriver att det var tur att det inte var Burger King som gjorde reklam för sin mat som de ofta beskriver som "flame grilled".

McDonald's tar bort reklamen vid krematoriet

I ett uttalande till Business Insider uppger emellertid en representant för McDonald's att man inte visste att McCrispy-reklamen placerats så nära krematoriet.

"Vi har bett om att reklamen ska tas bort", uppger talespersonen.

Läs om McDonald's-nyheten som får kunderna att jubla här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!