En tigermamma med tre ungar i västra Thailand har fångats på bild.
En tigermamma med tre ungar i västra Thailand har fångats på bild. - Foto: TT

Sällsynt tigerfamilj fångad på bild – ger hopp om den hotade stammen

En tigermamma med tre ungar har fastnat på bild i en kamerafälla i västra Thailand. Den sällsynta bilden ger hopp för tigerstammen i landet.


Tigerhonan stryker omkring i den fuktiga regnskogen, tätt följd av sina tre välskapta ungar. Katterna passerar den dolda kameran, innan de försvinner tillbaka in i snårskogens mörker.

Tiger fångad på bild i Thailand

Bilden är tagen i det skyddade regnskogsområdet som sträcker sig från västra Thailand in i Myanmar. Regionen är en av två i Thailand där det fortfarande finns vilda tigrar kvar, enligt Världsnaturfonden WWF.

"Med endast 148–149 vilda tigrar totalt i Thailand, är en tigerobservation sällsynt och ännu sällsyntare är det att se en tigerhona med tre välutvecklade ungar", skriver WWF.

"Jag har sett många bilder på tigrar från kamerafällor, men den här står ut. Den är vacker", säger Rungnapa Phoonjampa, organisationens chef i Thailand.

Ännu en tigerhona fångad på bild

Ännu en bild från en kamerafälla visar en annan tigerhona som vandrat från ett område in i ett nytt. Det ger hopp om fler ungar och att landets tigerstam sakta återhämtar sig.

Tigerbilderna, som togs för några månader sedan, visar att Thailands ansträngningar att rädda tigerstammen från att dö ut lönar sig, enligt WWF. Populationen anses stabil, men är fortfarande mycket liten.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!