Sent i måndags genomfördes husrannsakningar i bland annat städerna Bryssel och Antwerpen. Arkivbild utan koppling till händelsen.
Sent i måndags genomfördes husrannsakningar i bland annat städerna Bryssel och Antwerpen. Arkivbild utan koppling till händelsen. - Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Sju fängslade i belgiska terrorutredningar

Sju personer har fängslats i Belgien i två utredningar om "möjliga terrorattacker", meddelar det federala åklagarkontoret på onsdagen.


De sju personerna, varav fem belgare, en turk och en bulgar, anklagas för medverkan i en terrorgrupps aktiviteter. Fem av dem anklagas också för förberedelse till terrorbrott.

Sent i måndags genomfördes husrannsakningar i bland annat städerna Bryssel och Antwerpen. Åtta greps i samband med husrannsakningarna, men en av de misstänkta som greps i Antwerpen har sedan dess släppts.

Fängslandena kommer samtidigt som flera personer står inför rätta för terrorattackerna i Bryssel i mars 2016 där 32 människor dödades. Runt 900 personer skadades fysiskt eller psykiskt i attackerna på stadens flygplats och tunnelbanestationen Maelbeek, däribland två svenskor.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!