Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi har intensivvårdats på San Raffaele-sjukhuset i Milano sedan den 5 april. Nu har han flyttats till en vanlig vårdavdelning. Arkivbild.
Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi har intensivvårdats på San Raffaele-sjukhuset i Milano sedan den 5 april. Nu har han flyttats till en vanlig vårdavdelning. Arkivbild. - Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Berlusconi har flyttats från intensiven

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi har skrivits ut från intensivvårdsavdelningen – men befinner sig fortfarande på sjukhus, rapporterar Corriere della Sera.


86-åringen har fått intensivvård på San Raffaele-sjukhuset i Milano sedan den 5 april. Berlusconi har haft leukemi en längre tid och lider av en lunginflammation, men i tisdags uppgav läkare att han visat tecken på förbättring.

På söndagen flyttades han till en vanlig vårdavdelning, skriver tidningen med hänvisning till Berlusconis familj.

Han har haft skakig hälsa länge, och tagits in på sjukhus flera gånger den senaste tiden.

Berlusconi är ledare för högerpartiet Forza Italia, som tillsammans med Italiens bröder och Lega ingår i den högerkoalition som med Giorgia Meloni i spetsen styr Italien sedan september 2022.

Den ständigt skandalomsusade mediemagnaten har varit Italiens premiärminister i tre omgångar: 1994–1995, 2001–2006 samt 2008–2011.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!