En man köpte starköl från en av Willys matbutiker
En man köpte starköl från en av Willys matbutiker - Foto: Janerik Henriksson / TT & Michael Probst

Kundens chock – hittade starköl på Willys: "Beklagligt"

En man som skulle bjuda ett par vänner på en grillkväll begav sig till en av Willys alla butiker för att inhandla några saker till grillkvällen. Till sin stora förvåning hittade han starköl istället för lättöl. Händelsen är dock inte den första.


Matvarukedjan Willys har hamnat i blåsväder efter att en man lyckats köpa starköl av märket Corona Extra i en av företagets livsmedelsbutiker. 

Mannen, som skulle ha grillkväll med några kompisar, bestämde sig för att inhandla några ingredienser på Willys i Habo, utanför Jönköping, skriver Expressen. Han tänkte köpa några öl till maten, men till sin stora förvåning var det inte lättöl han fick med sig utan just starköl, som ju endast får säljas på Systembolaget i Sverige.

Tidningen Expressen har varit i kontakt med butikschefen som berättat att det är beklagligt att händelsen inträffade, men säger också att det inte är första gången någon kan köpa starköl i mataffären.

– Det är beklagligt. Jag har jobbat ganska länge och det har hänt tidigare. Men inte i den här butiken. 

Hittade starköl i ytterligare en butik

Det var inte bara på butiken i Habo som upptäckten gjordes. När samma kund senare åkte till en butik i Huskvarna så gjordes upptäckten även där. 

Förklaringen är dock inte allt för komplicerad även om det inträffade är beklagligt, menar en av butikscheferna.

– De producerar ju stark- och folköl på samma bryggerier och någon kartong kan ju hamna fel i produktionen. Men det är beklagligt att det ska gå så långt att det hamnar i butikerna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!