Volodymyr Zelenskyj tackar en soldat under ett besök i östra Ukraina i tisdags. Bild från ukrainska presidentkansliet.
Volodymyr Zelenskyj tackar en soldat under ett besök i östra Ukraina i tisdags. Bild från ukrainska presidentkansliet. - Foto: Ukrainska presidentkansliet/AP/TT

Zelenskyj: 106 soldater släppta i fångutbyte

106 ukrainska soldater som tillfångatagits av ryska styrkor i den hårt omstridda staden Bachmut i östra Ukraina har släppts efter en fångutväxling, enligt den ukrainska presidenten.


— De var anmälda som saknade. Men vi hittade dem. Vi tog hem dem. Åtta officerare, 98 soldater och sergeanter, sade Volodymyr Zelenskyj i sitt kvällstal på torsdagen.

Hur många krigsfångar som återlämnats till Ryssland i utbytet är oklart.

— Självklart är jag också tacksam mot var och en av våra soldater som såg till att vi har en lämplig utbytesfond, sade Zelenskyj och fortsatte:

— Ju fler ryska krigsfångar vi tar, desto fler av vårt folk får vi hem.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.