Mauricio Funes 2012.
Mauricio Funes 2012. - Foto: Luis Romero/AP/TT

Ex-president dömd till 14 års fängelse

Mauricio Funes, tidigare president i El Salvador, har dömts till 14 års fängelse för att ha förhandlat med kriminella ligor. Funes lever i exil i Nicaragua, och rättegången har hållits i hans frånvaro.


Åklagarna har bland annat anklagat Funes för olagligt samröre med kriminella under tiden han förhandlade fram ett fredsfördrag med ligorna 2012. Ligaledarna ska ha blivit belönade med privilegier i fängelset.

Funes, 64, själv har nekat till brott. Han har dessutom anklagats för flera andra brott i El Salvador, men har fått asyl och medborgarskap i Nicaragua.

TT
Senaste nytt

Turkiet fördömer demonstration i Stockholm: "Terrorpropaganda"

Hagamannens brott, straff och liv i dag – det här vet vi om Niklas Lindgren

Hagamannen satte skräck i Umeå under flera års tid och har beskrivits som en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän. Nyheter24 besvarar och sammanfattar några av de vanligaste frågorna om den ökände brottslingen.

HURRA – Nyheter24 fyller 15 år: "Vi ska bli störst"

I dag, lördag 30 september 2023, var det exakt 15 år sedan Nyheter24 gick live.

Småsparare satsar på svag krona

Svenska småsparare fortsätter att ösa in pengar i globala fonder och fonder med USA-fokus – vilket har varit en smart strategi när kronan har försvagats. Men det finns risk för besvikelse om kronförstärkningen tar fart.

Polisen i Tomelilla rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka i Svamparondellen, Ramsåsa.", skriver polisen på sin hemsida.

"Vampyrdrönare" ny del av ukrainsk offensiv

Drönaren Vampire ingår i bygget av en ny toppmodern drönararmé som ska skapa fördel för Ukraina i kriget. Men i takt med att ukrainarna skaffar sig övertag anpassar sig ryssarna och kommer i kapp, vilket hela tiden ställer krav på nya lösningar på slagfältet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.