Överlevande från tågolyckan i den indiska delstaten Odisha vittnar om fasansfulla scener efter att flera tåg kolliderat under fredagskvällen.
Överlevande från tågolyckan i den indiska delstaten Odisha vittnar om fasansfulla scener efter att flera tåg kolliderat under fredagskvällen. - Foto: AP/TT

Överlevande: "Kroppsdelar överallt"

Överlevande från tågolyckan i den indiska delstaten Odisha vittnar om fasansfulla scener efter att flera tåg kolliderat under fredagskvällen. "Det låg kroppsdelar utspridda överallt", berättar en man, som befann sig på ett av tågen.


En man, som talat med en indisk nyhetskanal, berättar att han väcktes då hans vagn spårade ur, skriver The Guardian.

"10 till 15 personer föll över mig. Jag skadade min hand och nacke. När jag klev ur tåget såg jag att det låg kroppsdelar utspridda överallt – ett ben här och en hand där. En person hade fått sitt ansikte vanställt", säger mannen.

Nära 300 människor har hittills rapporterats döda i olyckan och 900 personer har skadats. Dessutom befaras många människor fortfarande sitta fast i de demolerade tågvagnarna.

Lokalbor på den plats där olyckan skedde vittnar om en öronbedövande smäll när tågen kolliderade med varandra. Butiksägaren Ashok Samal rusade till spåren för att försöka dra fram människor som fastnat i de urspårade vagnarna, skriver Hindustan Times.

"Folk skrek högt och det var blod överallt", sa han. "Flera av de personer som satt fast i vagnarna grät och bad om att vi skulle hjälpa dem. Jag såg flera instängda kroppar i de upp- och nedvända vagnarna", säger han till tidningen.

Indiens premiärminister Narendra Modi väntas under lördagen besöka olycksplatsen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Mannen misstänks ha använt idrottsföreningens pengar till att bland annat betala sin egen hyra.