Skredet förstörde arbetarbostäder vid gruvan.
Skredet förstörde arbetarbostäder vid gruvan. - Foto: Nya Kina via AP/TT

20-tal döda efter skred i Kina

Minst ett 20-tal gruvarbetare har omkommit sedan ett jordskred ödelade deras arbetarbostäder i sydvästra Kina, uppger lokala myndigheter.


Katastrofen inträffade i det bergiga Leshan-distriktet i Sichuanprovinsen, där det regnat konstant i flera veckor. Fler än 180 personer deltog i räddningsinsatsen som avslutades på söndagskvällen.

Jordskred är vanligt i och med det fuktiga klimatet i sydvästra Kina, särskilt i områden som utsatts för avskogning och gruvdrift.

TT
Senaste nytt

Putin ställer som väntat upp i vårens val

Riksbanken: Inflationstrycket avtar verkligen

Per Jansson, vice riksbankschef ser allt mer positivt på inflationsläget. I ett tal i Malmö kommenterade han de senaste inflationssiffrorna:

Ringhals 4 uppe i full effekt i eftermiddag

Ringhals kärnkraftsreaktor 4 ökar produktionen igen efter att ha levererat el på halv effekt i ett par dagar. Klockan 17 ska full effekt ha uppnåtts, uppger Ringhals presschef Anna Collin till TT.

Larm om beväpnad man vid skola – eleverna inrymda

En skola i Karlstad har inrymts efter uppgifter om att en beväpnad person ska ha synts till i närheten av skolan, rapportera Nya Wermlands-Tidningen.

Stopp i Klaratunneln i flera dagar

Klaratunneln i centrala Stockholm kan komma att vara stängd i flera dagar efter en trafikolycka på fredagsmorgonen, uppger Trafikverket.

Priset på bensin och diesel fortsätter sjunka – så billigt blir det att tanka nu

Drivmedelspriserna fortsätter att sjunka till en ny årslägstanivå. Riktpriset för 95-oktanig bensin sänks med 20 öre till 18,34 kronor medan den 98-oktaniga kostar 19,29 kronor efter en lika stor sänkning.