Israeliska soldater på Västbanken. Arkivbild.
Israeliska soldater på Västbanken. Arkivbild. - Foto: Majdi Mohammed/AP

Treårig pojke ihjälskjuten på Västbanken – besökte familjemedlemmar med sin pappa

En treårig palestinsk pojke som i förra veckan sköts av israeliska styrkor i ett samhälle i närheten av Ramallah på Västbanken har avlidit av sina skador.


Pojken skottskadades på torsdagen och har sedan dess vårdats på sjukhus. Hans liv gick dock inte att rädda "trots omfattande ansträngningar från vårdpersonalen", enligt sjukhuset.

Besökte familjemedlemmar när de besköts

Även treåringens far skadades vid händelsen. För AFP har fadern efteråt berättat att de satt i en bil för att besöka några familjemedlemmar när de plötsligt besköts.

I ett uttalande kort efter händelsen uppgav den israeliska armén att "angripare sköt i riktning mot samhället Neveh Tzuf" och att "soldater stationerade i närheten svarade genom att avfyra ett antal kulor". Detta resulterade i två skadade palestinier, varav en var treåringen, enligt armén som "beklagade att icke-stridande skadats".

Hittills i år har minst 156 palestinier och 21 israeler dödats inom ramen för den israelisk-palestinska konflikten, enligt AFP:s sammanställning.

TT
Senaste nytt

Uppsalapolisen: "Faran är långt ifrån över"

Dödsdomar i Iran för smuggelsprit

Fyra personer har dömts till döden i Iran efter att ha sålt utspädd alkohol, som ledde till att 17 personer dog.

S, V och MP: Stoppa dråpslag mot folkbildningen

S, V och MP går ihop för att försöka stoppa det de kallar "dråpslaget" mot studieförbunden. Det är ansvarslöst och omdömeslöst. Det är bildningsfientligt, säger Amanda Lind (MP).

Danmarks etiska råd vill utöka aborträtten

1 timme sedan
I Danmark har kvinnor över 18 år rätt till fri abort fram till vecka tolv. Lagstiftningen har varit oförändrad i 50 år, men nu har landets etiska råd kommit med en ny rekommendation. Ett flertal i rådet menar att det bör vara fri abort fram till vecka 18.

Två bilar i krock utanför Örebro – stopp i båda körfälten

1 timme sedan
"Polisen är på plats vid en trafikolycka på länsväg 207 i närheten av Atleverket.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryska medier: Flottchefen är inte alls död

1 timme sedan
Viktor Sokolov, befälhavare för ryska svartahavsflottan, har i dag deltagit i ett videomöte med försvarsminister Sergej Sjojgu. Det hävdar regimtrogna ryska medier, efter Ukrainas uppgifter om att Sokolov har dödats.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.